Viking Malt

1.20   
Na sklade
Farba EBC 3.0–4.5 Charakteristika Plzenský slad Viking Malt je vyrábaný z dvojradového jarného jačmeňa. Podmienky pre máčanie a klíčenie sú zvolené tak k podpore klíčenia, ako aj k homogénnej modifikácii. Konečná teplota pri hvozdení je obvykle 80 až 85°C. Vynikajúci slad pre všetky...

1.30   
Na sklade
Farba EBC 3.0–4.5 Charakteristika Plzenský slad ZERO Viking Malt je vyrobený z dvojradového jarného jačmeňa null-LOX. Zvláštnosťou odrody null-LOX je, že aktivita lipoxygenázy je nulová, čo pozitívne ovplyvňuje stabilitu chuti piva. Podmienky pre máčanie a klíčenie sú zvolené...

1.30   
Farba EBC 4-7 Charakteristika Pale Ale slad Viking Malt je vyrábaný z dvojradového jarného jačmeňa. Vysoký stupeň modifikácie podporuje ľahkú spracovateľnosť. Ideálny slad pre pivá typu Ale a špeciálne ležiaky. Farbivosť Pale Ale sladu nie je príliš silná, čo je vhodné aj na jemnú...

1.40   
Farba EBC 3,1 Charakteristika Extra Pale Ale slad Viking Malt je vyrábaný z dvojradového jarného jačmeňa. Vysoký stupeň modifikácie podporuje ľahkú spracovateľnosť. Ideálny slad pre pivá typu Ale a špeciálne ležiaky. Farbivosť Extra Pale Ale sladu je nízka, čo je vhodné do úplne...

1.40   
Na sklade
Farba EBC 7-10 Charakteristika Viedenský slad Viking Malt je doťahovaný pri mierne vyšších teplotách ako Plzenský. Z tohto dôvodu má mierne nižšiu enzymatickú aktivitu ako Plzenský. Dodáva pivu zlatú farbu a mohutnejšie telo. Chuť a aróma Jemná chuť Viedenského sladu zahŕňa...

1.40   
Na sklade
Farba EBC (svetlý) 14-18 Charakteristika Teploty doťahovania v rozpätí 110 - 120 °C dodávajú sladu na aróme a orechovej chuti. Vysoké teploty pri doťahovaní majú za následok zníženie enzymatickej aktivity v porovnaní s Plzenským sladom. Použitie Mníchovský slad Viking Malt...

1.40   
Farba EBC 3.5-6.5 Charakteristika Pšeničný slad Viking Malt sa vyrába z vysokokvalitnej pšenice, iba z odrôd vhodných na varenie piva. Proces sladovania sa výrazne nelíši od výroby Plzenského sladu. Konečná teplota hvozdenia je normálne medzi 72-80 ° C. Použitie Pšeničný...

1.50   
Na sklade
Farba EBC 4-8 Charakteristika Viking CaraBody Malt je jemne a špeciálne sladovaný a mierne karamelizovaný slad. Chuť je jemná, vyvážená a obsahuje čisté cereálne prvky. Chuťový vplyv je mierny, ale postrehnete sladké a sladové tóny. Hlavným zámerom tohto sladu má byť pridanie do...

1.60   
Na sklade
Farba EBC 4-10 Charakteristika Ražný slad Viking Malt je vyrábaný z vysokokvalitnej raže. Proces sladovania nie je veľmi odlišný od Plzenského sladu. Konečná teplota hvozdenia je 72 - 80 °C. Chuť a aróma Ražný slad má chlebovú a medovú chuť. Použitie Ražný slad môže...

1.70   
Na sklade
Farba EBC (Caramel 50) 40-60 Charakteristika Karamelové slady Viking Malt sú vyrábané zo zeleného sladu. Vysoký stupeň karamelizácie je pre tieto slady charakteristický. Amylolytická aktivita týchto sladov je nulová. Dôsledky Maillardovej reakcie v procese praženia môžu pôsobiť ako...

1.80   
Na sklade
Farba EBC svetlý 9-14 Charakteristika Golden Ale Viking Malt je slad, vyrábaný z dvojradového jarného jačmeňa. Parametre procesu sladovania boli zvolené tak, aby podporili vysoký stupeň modifikácie pre jednoduché spracovanie. Golden Ale slad má znížený enzymatický potenciál. Je...

1.80   
Na sklade
Farba EBC svetlý 60-80 Charakteristika Red Ale slad Viking Malt je aromatický melanoidný slad. Odporúča sa pre tmavé pivá k zvýšeniu načervenalej farby a arómy. Pri výrobe sa používa špeciálny spôsob sladovania na zabezpečenie správnej arómy a vône prostredníctvom kontrolovanej...

1.80   
Na sklade
Farba EBC (Caramel 400) 350-450 Charakteristika Karamelové slady Viking Malt sú vyrábané zo zeleného sladu. Vysoký stupeň karamelizácie je pre tieto slady charakteristický. Amylolytická aktivita týchto sladov je nulová. Dôsledky Maillardovej reakcie v procese praženia môžu pôsobiť...

1.90   
Na sklade
Farba EBC svetlý 50-150 Charakteristika Karamelový pšeničný slad Viking Malt je vyrábaný zo zeleného pšeničného sladu. Vysoký stupeň karamelizácie je pre tento slad charakteristický. Amylolytická aktivita tohto sladu je nulová. Výsledkom Maillardovej reakcie je zvýšenie krémovosti,...

2.00   
Na sklade
Farba EBC svetlý 350-450 Charakteristika Čokoládový svetlý slad Viking Malt je vyrábaný pražením zo sladu Plzenského. Amylolytická aktivita tohto sladu je nulová. Množstvo fermentovateľného extraktu je pomerne nízke. Chuť a aróma "Čokoláda" sa vzťahuje predovšetkým na...

2.10   
Na sklade
Farba EBC svetlý 6-10 Charakteristika Karamel PALE slad Viking Malt je vyrobený zo zeleného sladu. Napriek svetlej farbe, je to skutočný karamelový slad, to znamená, že škrob bol zcukrený a želatinovaný v jadre. Karamel PALE je sladký a karamelový, obsahujúci zároveň tóny ovocia a...