Nezkvasitelné cukry

Na sklade
xilit1
Xilit - Xylitol mnohí poznajú skôr ako brezový cukor . Chuťou aj vzhľadom pripomína klasický kryštálový cukor, ale jeho energetická hodnota a obsah sacharidov je v porovnaní s klasickým cukrom podstatne nižší. Xilit objavili v 19.storočí francúzsky a nemecký vedci, ale až v druhej polovici 20.storočia sa rozšíril po celom svete. V dnešnej dobe je už zaužívanou prirodzenou náhradou za repný cukor. Xilit sa vo svojej prirodzenej forme nachádza aj v rastlinách, dokonca aj ľudský organizmus ho dokáže vyprodukovať, denne asi 15mg. Nakoľko je Xilit sladký? Xilit je asi na 80-100% sladký ako bežný cukor (sacharóza), ale niektorý ľudia ho...
700 
Vypredané
xilit05
Xilit - Xylitol mnohí poznajú skôr ako brezový cukor . Chuťou aj vzhľadom pripomína klasický kryštálový cukor, ale jeho energetická hodnota a obsah sacharidov je v porovnaní s klasickým cukrom podstatne nižší. Xilit objavili v 19.storočí francúzsky a nemecký vedci, ale až v druhej polovici 20.storočia sa rozšíril po celom svete. V dnešnej dobe je už zaužívanou prirodzenou náhradou za repný cukor. Xilit sa vo svojej prirodzenej forme nachádza aj v rastlinách, dokonca aj ľudský organizmus ho dokáže vyprodukovať, denne asi 15mg. Nakoľko je Xilit sladký? Xilit je asi na 80-100% sladký ako bežný cukor (sacharóza), ale niektorý ľudia ho...
400 
Vypredané
1161
Laktóza je mliečny cukor, ktorý sa pri kvasení piva nerozloží na alkohol, ale zostáva ako zbytkový cukor. Typickými pivami s laktózou sú napr. niektoré druhy Stoutov ( Mild stout, Milk stout, Sweet stout). Pridáva sa kvôli jemnej a krémovo sladkastej chuti piva pred pridaním kvasníc. Pocit sladkosti v porovnaní so sacharózou (100) = 16
160