Microzym 200 Extract 5 g

2027
280 
+
Pridať do košíka

Popis

Enzým k podpore aromatiky a zvýšeniu výťažku alkoholu u ovocných destilátov a optimálny rozklad kvasu.

Pektíny sú látky, ktoré v rastlinných, teda i ovocných pletivách tvoria podpornú/spevňovaciu funkciu. Rozkladom pektínov enzýmom dochádza k stekuteniu kvasu a tým sa dosiahne lepšie prekvasenie a väčšia výťažnosť aromatických látok. Marhuľa, slivka a čierne ríbezle vykazujú najvyšší absolútny obsah pektínov. Pokiaľ ide o pomer cukru a pektínu, niektoré ovocie ako napríklad černice a maliny ho majú viac ako napríklad jablká a hrušky. Pri vysokom zostatkovom množstve pektínov to môže viesť k zvýšenému obsahu metanolu v destiláte.

MICROZYM EXTRACT 200: je jeden z výrobkov s najvyšším obsahom enzýmových prípravkov na svetovom trhu s PE, PG a PL a hemicelulázovou aktivitou, ktorý je dokonale čistý.

CIEĽ POUŽITIA:

  • Rýchle odbúranie všetkých pektínových látok, a s tým spojené včasné skvapalnenie rmutu.
  • Lepšia čerpateľnosť rmutu.
  • Ľahké rozkvasenie a lepšie prekvasenie rmutu na optimálny obsah alkoholu.
  • Intenzívnejšie narušenie ovocného tkaniva, a tým väčšie uvoľnenie cenných látok a ovocných aróm.

Balenie: 5 g / sáčok

Dávkovanie:  0,7 - 2,5 g / 100 kg ovocia

Odporúčané dávkovanie:  1,5 g / 100 kg ovocia