Kvasinky LALLEMAND LalBrew® Wit 11 g

4397
500 
+
Pridať do košíka

Popis

LalBrew Wit™ je relatívne neutrálny kmeň kvasiniek pšeničné piva, ktorý možno použiť na výrobu širokej škály pšeničných pivných štýlov. LalBrew Wit™ produkuje nižšie hladiny esterov a fenolov v porovnaní s tradičnými kmeňmi hefeweizen, ako je LalBrew Munich Classic™. LalBrew Wit™ poskytuje základný profil banánovej a korenistej arómy, ale ponecháva pivovarníkovi priestor na prezentáciu ďalších korenistých prídavkov typických pre pivá belgického typu. Medzi tradičné štýly varené s týmito kvasinkami patria okrem iného belgický Witbier, American Wheat, Berliner Weisse, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis a Weizenbock.

Flokulácia: nízka
Konečná hustota: stredná
Teplota kvasenia: 17 - 22 °C
Dávkovanie: 0,5 - 1 g/l

Postup prípravy kvasníc:
Obsah vrecka vysypte na povrch jedného decilitra prevarenej vody s teplotou 30-35°C. Nemiešajte!
Po 15-tich minútach dobre zamiešajte. Nechajte ďalších 5 minút odstáť.