Leírás
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu?
Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov. Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem.
Spočiatku sú vína ťažkopádnejšie. Neskôr sa prejaví jemná pikantná a korenisto-nasladlá dochuť. Vyžadujú dlhší kontakt s vínoma väčší prístup kyslíka. Oproti americkému dubu má o niečo jemnejšiu arómu. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z francúzkeho dubu môžu byť stredne pálené alebo silne pálené.
Medium-Stredné: Zlepšenie komplexnosti vín.V dochuti mandľové a karamelové nuansy.
Heavy-Silné: Príjemné dymové tóny, vhodnépre ťažšie a silné červené vína.
Dávkovanie: 5 - 30g /10 l
Doba zrenia: 3 dni - 3 mesiace