Kvasinky Lallemand Farmhouse Saison 11g

4398
500 
+
Kosárba helyezem

Leírás

Tento nediastatický hybridný kmeň kvasiniek od spoločnosti Lallemand sa perfektne hodí na výrobu tradičných chutí a aróm v štýle Saison.

Diastatické kvasinky sú kmene, ktoré zvyšujú riziko pretlakovania vašej fľaše, plechovky alebo kegu. Diastatické kvasinky produkujú enzýmy glukoamylázy, ktoré štiepia dextríny v pive, ktoré časom štiepia zložité cukry v pive na jednoduchšie, ktoré  potom fermentujú vo fľaši, plechovke alebo sude, čím sa tvorí ďalší oxid uhličitý. Výsledkom je "fontána" piva.

Tento nový hybridný kmeň je STA1 negatívny, nie je GMO a eliminuje riziko krížovej kontaminácie diastatickými kvasinkami, ktoré sú typicky spojené s kmeňmi Saison. Takže teraz máte o jednu starosť menej a môžete sa sústrediť na kreativitu a varenie vynikajúcich chuťových charakteristík v štýle Saison a Farmhouse pív. LalBrew Farmhouse je výsledkom výskumu a vývoja spoločnosti Renaissance Biosciences vo Vancouveri v Kalifornii v spolupráci s Lallemand a je vytvorený pomocou pokročilých techník chovu kvasiniek. Použitím pokročilej techniky Lallemand zaistil kvasinkám schopnosť využívať cukor na výrobu jemných, sviežich a suchých Saisonov a iných pív Farmhouse. Kvasinky nebudú produkovať žiadne vedľajšie príchute, ale naopak zvýraznia sladké, korenisté a ovocné arómy v tomto štýle piva. Renaissance Biosciences zahrnula aj patentovanú technológiu, ktorá zabraňuje produkcii chuti skazených vajec na báze síry, čo je ďalšia výborná vlastnosť týchto nových kvasníc.

Sedimentácia: nízka

Stupeň prekvášania: vysoký

Teplota kvasenia: 20°C - 30°C

Tolerancia alkoholu: 16% ABV

Dávkovanie: 0,5 - 1g/l

Obsah balenia: 11 g

Kvasný proces môže byť ukončený už za 5 dní.

Postup prípravy kvasníc:
Obsah vrecka vysypte na povrch jedného decilitra prevarenej vody s teplotou 30-35°C. Nemiešajte!
Po 15-tich minútach dobre zamiešajte. Nechajte ďalších 5 minút odstáť.



You may also be interested in