-3%
Na sklade
m31
Kvasinky poskytujú fantastický komplex korenia, ovocných ésterov, fenolov a alkoholu. Majú vysokú toleranciu na alkohol, preto sú ideálne na rôzne belgické pivá. Vhodné pre pivá typu Belgian Tripel a Trappist. Teplota kvasenia: 18 - 28 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
380  390 
Vypredané
4257
Je vyrobený z pevného materiálu a pri vare sa netrhá. Rozmer 20x30 cm. Obsah balenia: 10 ks
380 
Na sklade
1015
Na meranie pH vzorky piva, vína. Balenie obsahuje 20 prúžkov s farebnými stupnicami. Rozsah merania:  3,8 - 5,5 pH po 0,2/0,3 pH.
390 
Na sklade
994
Špičkové kvasienky spodného kvasenia pre plzeňské pivá a pivá typu európsky ležiak. Kvasinky vytvárajú jemné a vyvážané pivo. Vyznačujú sa rýchlou fermentáciou a výbornou sedimentáciou, čo značne uľahčuje stáčanie. Teplota kvasenia: 10 - 15 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny (Pre lepšie kvasenie výrobca odporúča aj dávkovanie 20 g na 23 l) Obsah balenia: 10 g
400 
Na sklade
m54
Unikátne pivné kvasinky pre pivá typu ležiak s fermentáciou pri izbovej teplote bez vzniku nežíadajúcich príchutí. Pri pive prekvasenom týmito kvasinkami taktiež nie je potrebné dlhšie ležanie. Vhodné na akýkoľvek ležiak fermentovaný pri teplotách typickými pre vrchné kvasenie. Vyznačujú sa rýchlou fermentáciou a výbornou sedimentáciou, čo značne uľahčuje stáčanie.   Útlm: 77-82% Flokulácia: Vysoká Tolerancia: 9% Teplotné rozmedzie: 18-20° Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
400 
Na sklade
447
Veľmi obľúbené sušené kvasnice vhodné najmä na ležiaky plzenského typu. Pri vyšších teplotách a v určitých typoch pív môžu dodať ľahký ovocný nádych. Použitelné pri teplotách 9 - 22°C. Ideálne  11 - 15°C. Dávkovanie: vrecko 11,5 g vystačí na 10-15 l mladiny pri teplote 11-15°C. Návod na prípravu kvasníc: Kvasnice z vrecka vysypeme do pohára s vodou alebo mladinou s teplotou cca 23 °C. Nemiešame. Necháme odpočinúť asi 15-30 minút. Potom jemne miešame 30 minút. Potom pridáme k mladine s teplotou 12-15°C do kvasnej nádoby a poriadne premiešame.
400 
Na sklade
m41
Korenistý a fenolický charakter. Tieto kvasinky sú intenzitou a komplexnosťou podobné kvasinkám z tých najlepších kláštorných pivovarov v Belgicku. Majú vysokú toleranciu na alkohol, preto sú ideálne na rôzne belgické pivá. Teplota kvasenia: 18 - 28 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
400 
Vypredané
xilit05
Xilit - Xylitol mnohí poznajú skôr ako brezový cukor . Chuťou aj vzhľadom pripomína klasický kryštálový cukor, ale jeho energetická hodnota a obsah sacharidov je v porovnaní s klasickým cukrom podstatne nižší. Xilit objavili v 19.storočí francúzsky a nemecký vedci, ale až v druhej polovici 20.storočia sa rozšíril po celom svete. V dnešnej dobe je už zaužívanou prirodzenou náhradou za repný cukor. Xilit sa vo svojej prirodzenej forme nachádza aj v rastlinách, dokonca aj ľudský organizmus ho dokáže vyprodukovať, denne asi 15mg. Nakoľko je Xilit sladký? Xilit je asi na 80-100% sladký ako bežný cukor (sacharóza), ale niektorý ľudia ho...
400 
Na sklade
2044
Nerezový mikrofilter s uzáverom 7 x 12,5 cm - 120 mikron.
400 
Na sklade
993
Špičkové kvasinky pre pšeničné pivá typu Weizen, Hefeweizen, Kristal Weizen, Dunkel Weizen, Belgian Wit a ďalšie. Produkujú pivo s hodvábnym pocitom v ústach s banánovou a vanilkovou príchuťou Malá miera flokulácie - sedimentácie je ideálne pre vyrábanie "zakalených" pív. Teplota kvasenia: 18 - 30 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
410 
Na sklade
1243
French Saison sú výnimočné kvasinky pre pivá typu Saison. V pive tvoria korenisté a ovocné tóny. Ideálne na štýly Farmhouse Ale, Saison a Bierre de Garde.
410 
Vypredané
2059
ELEKTRONICKÁ KUCHYNSKÁ VÁHA 10 KG maximálne zaťaženie: 10 kg indikátor preťaženia funkcia tara funkcia automatického vypnutia ŠPECIFIKÁCIE materiál: plast farba: biela maximálne zaťaženie: 10 kg presnosť váženia: do 1 g jednotky váženia: g/oz napájanie: 2 x AA batérie (neobsahuje balenie) rozmery (šírka/výška/priemer vážiaceho poľa): 14/24/4x14,5 cm hmotnosť výrobku: 270 g hmotnosť s obalom: 360 g Elektronická kuchynská váha vážiaca s presnosťou na 1 g. Váha má na zadnej strane praktický otvor, ktorý umožňuje zavesiť váhu napríklad na stenu, keď sa nepoužíva. Vďaka kompaktným...
420 
-4%
Na sklade
082
Zátka na opakované použitie pre 5 l súdky je vybavená pretlakovým ventilom 2,5 bar. Vďaka tomuto ventilu sa predchádza vydutiu súdku v prípade veľké tlaku.
440  460 
-8%
Vypredané
182
Nottingham je vynikajúci všestranný, rýchly, dobre flokulujúci veľmi účinný kmeň. Dá sa ním prekvasiť široká škála pív od Pale Ale, Amber, Porter, Stout a Barleywine až po IPA, Imperial Stout, Golden Ale a Kölsch. Postup prípravy kvasníc: Obsah sáčku vysypte na povrch 1 dcl prevarenej vody s teplotou 30-35°C. Nemiešajte! Po 15-tich minútach zamiešajte. Schlaďte v krokoch po 5-tich minútach o 10°C na kvasnú teplotu mladiny. Tepelný šok vyšší ako 10°C môže viesť k zmutovaniu kvasníc, k zlému priebehu kvasenia, alebo vytvoreniu nežiadúcich chutí. Obsah sáčku 11g vystačí na zakvasenie až 23 litrov mladiny. Doporučená teplota...
440  480 
Na sklade
203
Na meranie pH vzorky piva. Balenie obsahuje 20 prúžkov s farebnými stupnicami. Rozsah merania:  5,2 - 6,8 pH po 0,2/0,3 pH.
440 
-8%
Na sklade
3289
Kvasinky LalBrew ® Verdant IPA boli špeciálne vyvinuté v spolupráci s  Verdant Brewing Co. (UK) pre ich schopnosť zvýrazniť charakter chmeľu a sladu pri pivách, kde je to žiadúce. So stredným až vysokým prekvášaním tieto kvasnice zanechávajú v pive jemný a vyvážený sladový profil s jemne plnším telom než klasické kvasnice na Americkú IPA. Prevládajúce tóny marhule a podtóny tropického ovocia a citrusov sa plynulo zlúčia s chmeľovými arómami. Tento vysoko univerzálny kmeň je vhodný pre rôzne štýly piva vrátane NEIPA, English IPA, American Pale, English Bitter, Sweet Stout a Sour. sedimentácia: stredná až vysoká tolerancia...
440  480 
Na sklade
3032
Kveik je nórske slovo, ktoré znamená kvas. Podľa tradície nórskeho statku sa kveik konzervoval sušením a prechádzal z generácie na generáciu. Kveik je originálny, tradičný sušený kvások. Kmeň LalBrew Voss ™ bol získaný od Sigmunda Gjernesa (Voss, Nórsko), ktorý si túto kultúru udržiava tradičnými metódami od 80. rokov a štedro ju zdieľa so širšou pivovarníckou komunitou. LalBrew Voss ™ podporuje širokú škálu fermentačných teplôt medzi 25-40 °C a veľmi vysokým optimálnym rozsahom 35-40 °C. Veľmi rýchla fermentácia sa dosahuje v optimálnom teplotnom rozmedzí s úplným prekvasením, ktoré sa zvyčajne dosiahne do 2 - 3 dní. Chuťový...
440 
Na sklade
5766
Lagerové kvasinky vybrané na tvorbu aromatickejších a ovocnejších pív. Tento kmeň lagerových kvasiniek produkuje vysoké množstvo esterov, najmä ovocných esterov s tónmi banánu. Je všestranný a vhodný pre širokú škálu ležiakov a ovocne orientovaných štýlov. Vyznačuje sa strednou sedimentáciou, pričom pri opätovnom rozmiešaní v pive vytvára jemne zakalený vzhľad bez zhlukovania. Teplota fermentácie:  Optimálna 12 – 18 °C Zloženie: Kvasinky ( Saccharomyces pastorianus ), emulgátor: sorbitan monostearát (E/INS 491).
440 
Kvasnice Saflager W-34/70 -6%
Na sklade
0815
Tento slávny kmeň kvasníc pôvodom z Weihenstephanu v Nemecku je používaný na celom svete. Vhodné pre ležiaky a pivá plzeňského typu, pre spodné kvasenie. Použitelné pri teplotách 9 - 15°C. Ideálne 12°C. Pri rozkvasení (rozmiešaní kvasnic s lyžičkou dextrózy alebo maltózy v 1 dcl vody pri zákvasnej teplote) vystačí obsah sáčku 11,5 gramov na 10 - 15 litrov mladiny.
450  480 
Na sklade
1530
Cenovo výhodné balenie stáčača a vypúštacieho ventilu. Balenie neobsahuje odkaľovaciu maticu. Stáčač je zariadenie k stáčaniu piva do fliaš, ktoré sa inštaluje do vypúšťacieho ventila. Vybavené dorazovým ventilom, ktorý sa otvorí pri zatlačení na dno fľaše. Umožňuje ľahké stočenie piva do fľaše bez toho, aby došlo k peneniu piva.
450 
Na sklade
m76
Spodne kvasiaci druh vhodný na väčšinu ležiakov. Tieto kvasinky produkujú menej síry ako ostatné ležiacke druhy a výsledné pivo je plnšie, s uhladeným sladovým charakterom a prenikavou vôňou chmeľu. Ideálne pre pivá typu Lager, Pilsner, Munich Helles, Munich Dunkel, Rauchbier, atď Útlm: 75-80% Flokulácia: Stredná Tolerancia: 8% Teplota kvasenia: 8 - 14 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
460 
Na sklade
2496
Vysoko penivý kyslý aniónový čistiaci prostriedok na posledný oplach v potravinárstve. Európska náhrada prostriedku Star SAN. na čistenie tankov a vybavenia, nezanecháva škvrny a zabraňuje hromadeniu minerálov vyžaduje dobu kontaktu iba 60 sekúnd nie je vhodné na mäkké kovy a CIP systémy dávkovanie: 15 až 25 ml/10 litrov Návod na použitie: Používa sa na záverečné opláchnutie tankov a vybavenia po ich dôkladnom vyčistení. Použite 15 až 25 ml  Active San na 10 litrov vody. Aplikujte na povrch handričkou, hubkou alebo sprejom. Opláchnite čistou pitnou vodou. Po použití dôkladne uzavrite balenie a...
460 
Na sklade
1972
Sada tesnenia na Cornelius keg so systémom Ball Lock. Biela tesniaca guma je mäkšia než čierna, pri nižšom tlaku lepšie tesní.  
460 
Na sklade
2099
Popis Digitálny senzor teploty, vlhkosti s displejom, na ktorom je zobrazovaný aj čas. Modul má zabudovanú pamäť pre MIN a MAX teploty a pre ukladanie nastavených formátov (AM/PM, °F/°C). Rozsah teplôt je od -50 až +70°C s rozlíšením 0.1°C a presnosťou ±1ºC. Vlhkosť je meraná 10%~99% RH s presnosťou ±5% RH. Modul potrebuje pre správnu funkciu 1.5V AA batériu (1 kus, nie je dodávaná s modulom). Na meteostanici je možné nastaviť aj alarm/budík. Na zadnej strane sú vyvŕtané diery pre uchytenie a polohovateľný stojan. Špecifikácie: Napájanie: AA batéria 1.5V Displej s teplotou, vhlkosťou a časom Pamäť pre uložené profily AM/PM a...
460 
Vypredané
4312
WildBrew ™ Philly Sour je jedinečný druh Lachancea vybraný z prírody Univerzitou vied vo Philadelphii, PA, USA. WildBrew ™ Philly Sour produkuje v jednom jednoduchom fermentačnom kroku okrem etanolu aj mierne množstvo kyseliny mliečnej. Tieto prvé kvasinky zo série WildBrew ™ sú skvelou voľbou pre inovatívne, kyslé pivá, ktoré sa dajú ochutnať, s osviežujúcou kyslosťou a tónmi kôstkového ovocia. S vysokou schopnosťou prekvasenia, aj vysokou sedimentáciou je WildBrew ™ Philly Sour ideálnymi kvasinkami pre tradičné štýly, ako sú Berliner Weiss, Gose, American Lambic Style, American Wild Ales a jeho odolnosť voči...
480 
Na sklade
3033
Prémiové kvasnice New England sú kmeňom kvasníc špeciálne vybraných pre ich unikátnu schopnosť produkovať profil ovocných esterov typických pre pivá štýlu East Coast. Fermentácia s týmito kvasnicami produkuje ovocné estery, pripomínajúce najmä kôstkové ovocie ako broskyňa. New England vykazujú stredné až vysoké prekvášanie so strednou flokulácou, čo z nich robí perfektnú voľbu pre pivá štýlu East Coast, ako napr. New England IPA. Tolerancia alkoholu:  do 9% ABV eplota fermentácie: 15 - 22 ° C Dávkovanie: 0,5 - 1 g / l Obsah balenia 11 g Postup prípravy kvasníc: Obsah vrecka vysypte na povrch jedného...
480 
Vypredané
5831
LalBrew Pomona™ je hybridný kvasinkový kmeň vyvinutý spoločnosťou Lallemand v spolupráci s Escarpment Laboratories. Bol špeciálne vybraný pre svoju schopnosť fermentácie a vytvárania jedinečného chuťového profilu v chmeľových pivách. Pomenovaný po bohyni ovocných stromov, Pomona™ prináša šťavnaté tóny broskyne, citrusov a tropického ovocia. Hlavné vlastnosti: Chuťový profil: Výrazné ovocné arómy s tónmi broskyne, citrusov a tropického ovocia. Fermentačný výkon: Rýchla a intenzívna fermentácia, ktorá môže byť dokončená za 4–5 dní pri teplotách 18–22 °C. Flokulácia: Stredná, čo prispieva k stabilnému zákalu,...
480 
Na sklade
7381x
Tradičný aromaticko-horká britská odroda chmeľa vyšľachtená z odrody Northern Brewer a samčích rastlín pôvodom z Nemecka. Alfa kyseliny: 6,5-8,5% Beta kyseliny: 4,0-5,0% Aróma: korenisté chmeľové Charakteristika: aromaticko-horká odroda s dobrým aromatickým profilom Použitie: hlavne britské Ale, Stout, Porter – prvé a druhé chmelenie
500 
Na sklade
4398
Tento nediastatický hybridný kmeň kvasiniek od spoločnosti Lallemand sa perfektne hodí na výrobu tradičných chutí a aróm v štýle Saison. Diastatické kvasinky sú kmene, ktoré zvyšujú riziko pretlakovania vašej fľaše, plechovky alebo kegu. Diastatické kvasinky produkujú enzýmy glukoamylázy, ktoré štiepia dextríny v pive, ktoré časom štiepia zložité cukry v pive na jednoduchšie, ktoré  potom fermentujú vo fľaši, plechovke alebo sude, čím sa tvorí ďalší oxid uhličitý. Výsledkom je "fontána" piva. Tento nový hybridný kmeň je STA1 negatívny, nie je GMO a eliminuje riziko krížovej kontaminácie diastatickými kvasinkami,...
500 
Na sklade
4397
LalBrew Wit™ je relatívne neutrálny kmeň kvasiniek pšeničné piva, ktorý možno použiť na výrobu širokej škály pšeničných pivných štýlov. LalBrew Wit™ produkuje nižšie hladiny esterov a fenolov v porovnaní s tradičnými kmeňmi hefeweizen, ako je LalBrew Munich Classic™. LalBrew Wit™ poskytuje základný profil banánovej a korenistej arómy, ale ponecháva pivovarníkovi priestor na prezentáciu ďalších korenistých prídavkov typických pre pivá belgického typu. Medzi tradičné štýly varené s týmito kvasinkami patria okrem iného belgický Witbier, American Wheat, Berliner Weisse, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis a Weizenbock....
500 
Na sklade
3122
Digitálny teplomer TFA 30.2028.02 do chladničky s možnosťou zavesenia či prichytenia pomocou magnetu.  Rozlíšenie: 0,1 °C/°F Batéria: 1x CR2032 (nie je súčasťou balenia) Rozmery: (D) 68 x (Š) 25 (14) x (V) 43 (61) mm
520 
Na sklade
1174
Narážač Ball Lock NC na nádobky, Cornellius keg, Fermentasaurus tlakový set alebo bag in box. Vývod vonkajšie 7mm. Základná špecifikácia narážač na kyvety alebo bag in box výstup (OUT) na nápoj vývodka 7mm materiál ABS / nerezová oceľ 304
540 
Na sklade
1173
Narážač Ball Lock NC na nádobky, Cornellius keg, Fermentasaurus tlakový set alebo bag in box. Vývod vonkajšie 7mm. narážač na kyvety s uzávermi Ball Lock (NC) alebo Bag in Box (BIB) pre vstup (IN) na plyn materiál ABS / nerezová oceľ 304
540 
Na sklade
1153
Narážač Ball Lock NC na nádobky, Cornellius keg, Fermentasaurus tlakový set alebo bag in box. Vývod vonkajší závit M7/16. narážač na kyvety s uzávermi Ball Lock (NC) alebo Bag in Box (BIB) pre výstup (OUT)na nápoj závit pre pripojenie je 7/16 materiál ABS / nerezová oceľ 304
540 
Na sklade
1152
Narážač Ball Lock NC na nádobky, Cornellius keg, Fermentasaurus tlakový set alebo bag in box. Vývod vonkajší závit M7/16. narážač na kyvety s uzávermi Ball Lock (NC) alebo Bag in Box (BIB) pre vstup (IN) na plyn závit pre pripojenie je 7/16 materiál ABS / nerezová oceľ 304
540 
Na sklade
3322
Kveik sú originálne tradičné sušené kvasinky vyvinuté v Nórsku na vrchné kvasenie. Kvasia pri teplotách od 20-40°C  s optimálnou teplotou od 30-40°C . Voss Kveik zabezpečujú rýchlu fermentáciu pri veľmi vysokých teplotách pričom si zachovávajú neutrálny chuťový charakter s jemnými tónmi citrusového ovocia. Pre pivá typu: široká škála pivných štýlov od Norwegian Farmhouse Ale, cez Pale Ale až po IPA. Flokulácia je veľmi vysoká, pivá sú číre aj bez použitia filtrácie a čiridiel. Veľmi vhodné pri kvasení v letných horúčavách. Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
540 
Vypredané
summit100
Americká odroda má vysokú kvalitu horkosti, tiež silnú arómu citrusových plodov s tónmi mandarínky, pomaranča a grapefruitu. Vhodný aj na suché chmelenie. Použitie: americký ale, IPA, americký ležiak Granule typ 90. Alfa kyseliny: 14.3 %  
560 
Na sklade
4639
LalBrew NovaLager™ je hybrid kmeňa Saccharomyces pastorianus, ktorý bol vytvorený na výrobu čistých ležiakov s výraznými chuťovými vlastnosťami. Je vhodný na rýchle prekvasenie v širokom teplotnom rozsahu fermentácie. Chuťový profil je veľmi čistý s miernymi estermi. Je prítomný enzým ß-glukozidáza, ktorý podporuje biotransformáciu chmeľu a dokáže zvýrazniť arómu a chuť chmeľu. Vďaka patentovanej technológii z University of California Davis (USA), je produkcia diacetilu a sírovodíkových zlúčenín veľmi nízka, a to vedie k skráteniu doby dozrievania piva. Pivné štýly: Baltic Porter, Bohemian Pilsner, Brown Porter, California...
560 
Na sklade
881
Pomocou dvoch tlačidiel nastavíte dobu časovača pre najrozličnejšie časové úseky na sekundu presne. Pomocou klávesy Start / Stop možno kedykoľvek spustiť časovač resp. zastaviť odpočítavanie. Max. nastavený čas 99m 59s. Veľký kontrastný LCD displej a magnetický držiak a stojan pre umiestnenie na stôl.
580  660 
Na sklade
5000
Je vyrobený z pevného materiálu a pri vare sa netrhá. Rozmer 45x35 cm. Obsah balenia: 10 ks
580 
Vypredané
145
Práškový čistič na odstraňovanie škvŕn a sedimentov zo skla. Zloženie: zmes fosforečnanov, uhličitanov, silikátov a alkalických sulfátov. Viac ako 90% roztoku je biologicky odbúratelný. Vďaka pôsebeniu solí produkt efektívne odstraňuje všetky škvrny a sedimenty zo sklenených nádob. Je vysoko efektívny pri nízkej koncentrácii. Odstraňuje zvyšky vína, piva, plesne a nežiadúce pachy. Obzvlášť je vhodný na odstraňovanie etikiet zo skla. Neobsahuje kyseliny ani chlór. Pri štandardnej koncentrácii nie je dráždivý pre pokožku. Neodporúča sa používať pri automatických plničkách vína. Dávkovanie: používa sa 0,5 % - 1 % roztok
600 
Na sklade
3835
Filtračné sito (bazuka) na filtrovanie chmeľu po varení, aj voľné chmeľové šištičky bez chmeľového vrecka, a chmeľové pelety po vírení. Jednoduchá montáž s ½ ”spojkou, ktorá môže byť priamo pripojená k varným kotlom Brewferm®. ľahko sa čistí nehrdzavejúca oceľ 304 sieťový filter veľkosť ôk: 1 mm dĺžka: 30 cm (12") priemer: 26 mm závitová montáž: 1/2 "BSP
600 
-14%
Vypredané
814
Brew Enhancer 1 (zvýrazňovač chuti) obsahuje dextrózu a maltodextrin. Počas kvasenia dextróza sa premení na alkohol a maltodextrin zvyšuje "telo" piva. Enhancer 1 je ideálne riešenie pre pivá typu Lager, Pilsner a Draught. Príklad použitia: 1,7 kg Coopers Pilsener + 1 kg Coopers Brew Enhancer 1
620  720 
Na sklade
saniclean118
SaniClean Five Star je vysoko účinný kyslý aniónový oplachovací prostriedok vyvinutý pre sanitáciu v potravinárskom a nápojovom priemysle. Je ideálny na použitie v pivovarníctve, vinárstve a pri výrobe iných nápojov. Tento produkt efektívne odstraňuje baktérie a iné mikroorganizmy, čím zabezpečuje hygienickú čistotu vašich zariadení a nástrojov.  Dávkovanie: 25 - 40 ml / 10 l. Použite ako posledné opláchnutie po dôkladnom vyčistení dobrým alkalickým čistiacim prostriedkom, ako je PBW™. Používajte Saniclean™ v množstve 25 - 40 ml na 10 l vody. Aplikujte striekaním alebo namáčajte s dobou pôsobenia minimálne...
620 
-3%
Na sklade
7184
Party súdok s objemom 5 l s pípou na stáčanie piva. Môžete ho opakovane plniť, je výborný k dozrievaniu aj čapovaniu domáceho piva. Súčasťou súdka je aj uzatváracia zádka , ktorú je možne viackrát používať. Pri dozrievaní piva v súdku doporučujeme pridať iba 3 g/l cukru.
680  700 
Vypredané
1203
Party súdok s imitáciou dreva a objemom 5 l s pípou na stáčanie piva. Môžete ho opakovane plniť, je výborný k dozrievaniu aj čapovaniu domáceho piva. Súčasťou súdka je aj uzatváracia zádka , ktorú je možne viackrát používať. Pri dozrievaní piva v súdku doporučujeme pridať iba 3 g/l cukru.
680  700 
Na sklade
2832
Originálny drevený nosič na 6 fliaš od piva, minerálnej vody alebo iných nápojov. Využijete ho na rodinnom pikniku alebo ním môžete niekoho obdarovať.
680 
Vypredané
xilit1
Xilit - Xylitol mnohí poznajú skôr ako brezový cukor . Chuťou aj vzhľadom pripomína klasický kryštálový cukor, ale jeho energetická hodnota a obsah sacharidov je v porovnaní s klasickým cukrom podstatne nižší. Xilit objavili v 19.storočí francúzsky a nemecký vedci, ale až v druhej polovici 20.storočia sa rozšíril po celom svete. V dnešnej dobe je už zaužívanou prirodzenou náhradou za repný cukor. Xilit sa vo svojej prirodzenej forme nachádza aj v rastlinách, dokonca aj ľudský organizmus ho dokáže vyprodukovať, denne asi 15mg. Nakoľko je Xilit sladký? Xilit je asi na 80-100% sladký ako bežný cukor (sacharóza), ale niektorý ľudia ho...
700 
Vypredané
sauvin100
Nelson Sauvin, dostal meno podľa hrozna Sauvignon Blanc. Je to odroda chmeľu vypestovaná na Novom Zélande. M á silnú ovocnú chuť a vôňu, ktorá pripomína biele víno, alebo naprešované čerstvého hrozno alebo egreše. Hlavné využitie tohoto chmeľu je na výrobu amerických a špeciálnych pív. Je to chmeľ so síce výraznou, ale veľmi hladkou horkosťou. Použitie:americké pivá typu ale, ipa, double ipa, ale aj ležiaky Granule typ 90. Alfa kyseliny: 11,9 %
700 
Vypredané
225
Svetlý sladový výťažok najvyššej kvality 8 EBC. Sušený 100% sladový extrakt svetlej farby. Môže sa rovnako ako dextróza pridať do mladiny na zvýšenie obsahu alkoholu vo výslednom pive. Výsledné pivo má ale s maltózou lepšiu a plnšiu chuť. Zvyšuje penivosť a dodáva farbu. Vhodné do svetlých pív. Farba: 8 EBC Treba brať do úvahy, že 1 kg sladu z jačmeňa, neobsahuje rovnaké množstvo cukru ako 1 kg sladového výťažku. 1 kg sladového výťažku v prášku = 1,60 kg sladu 1 kg jačmenného sladu = 0,62 kg sladového výťažku v prášku 1 kg kvapaliny sladového výťažku = 0,80 kg sladového výťažku v prášku 1 kg kvapaliny sladového výťažku = 1,30 kg...
720