Na sklade
kori50
Vhodná je pri varení belgických, pšeničných pív aby bola zaistená ich špeciálna vôňa a chuť. Pridáva sa počas chmeľovaru. Dávkovanie: 5 - 10 g/ 10 l piva
050 
Na sklade
RHEJ
Ryžové šupky - potravinárska kvalita. Ulahčí scedenie mladiny. Odporúčaná dávka max. 1 liter pre 20-25 litrov mladiny. Mieša sa do sladu. Má neutrálnu chuť.
060 
Vypredané
koridrv50
Vhodná je pri varení belgických, pšeničných pív aby bola zaistená ich špeciálna vôňa a chuť. Pridáva sa počas chmeľovaru. Dávkovanie: 5 - 10 g/ 10 l piva
080 
Na sklade
KandiW250
Kandizovaný cukor používajú belgické pivovary pri výrobe svojich svetoznámich pív. Dodáva pivu jedinečnú chuť. Taktiež je veľmi vhodný pre vína, likéry, pečivo, čaj a kávu.
150 
Na sklade
CandyB250
Kandizovaný cukor používajú belgické pivovary pri výrobe svojich svetoznámich pív. Dodáva pivu jedinečnú chuť. Taktiež je veľmi vhodný pre vína, likéry, pečivo, čaj a kávu.
150 
Na sklade
1161
Laktóza je mliečny cukor, ktorý sa pri kvasení piva nerozloží na alkohol, ale zostáva ako zbytkový cukor. Typickými pivami s laktózou sú napr. niektoré druhy Stoutov ( Mild stout, Milk stout, Sweet stout). Pridáva sa kvôli jemnej a krémovo sladkastej chuti piva pred pridaním kvasníc. Pocit sladkosti v porovnaní so sacharózou (100) = 16
160 
Na sklade
7442
Neobsahuje sacharózu – repný cukor Kvasné cukríky sú vlastne lisované 1,5 gramové tabletky dextrózy. Na rozdiel od konkurenčných produktov neobsahujú sacharózu. Výhody pred práškovou dextrózou: - presné dávkovanie - rýchla rozpustnosť - pohodlné použitie - žiadny neporiadok - žiadny odpad POUŽITIE Použiť namiesto dextrózy pri sekundárnom kvasení domáceho piva. DÁVKOVANIE 0,33 l fľaša – 1 cukrík 0,5 l fľaša – 2 cukríky 1,0 l fľaša – 4 cukríky 1,5 l fľaša – 6 cukríkov
170 
Vypredané
3150
Číriace činidlo vo forme tabliet, obsahujúce polysacharid karagenan, ktoré sa pridáva do mladiny ku koncu chmeľovaru. Získava sa z červených rias ( z tzv. Írskeho machu). Polysacharidy obsiahnuté v produkte významne pomáhajú koaguláciu proteínov a ostatných látok spôsobujúcich zákal v pive. Jeho použitím docielime dlhšiu trvanlivosť nápoja, znížime zákal a zvýšime čírosť. Doporučená aplikácia: Protafloc tablety je výhodné používať pri výrobe vrchne kvasených pív, kde sú používané kvasnice s horšou sedimentáciou. Použitie je individuálne a veľmi závisí na použitých surovinách a receptúre! Optimálne použitie: 10 - 15 min. pred...
200 
Na sklade
Moss50
Chondrus crispus, známy pod spoločným názvom írsky mach, mach alebo karagenán (írsky - carraigín), je druh červené riasy, ktorá rastie hojne pozdĺž skalnatého pobrežia Atlantiku zo strany Európy a Severnej Ameriky. V čerstvom stave je riasa mäkká a chrupavkovitá, líši sa vo farbe (od zelenožltej, cez červenú až tmavo fialovú, alebo purpurovohnedá). Hlavná zložka riasy je slizovité telo, pozostávajúce z polysacharidov – karagenán (obsahuje až 55%); ďalej riasa obsahuje takmer 10% bielkovín a asi 15% minerálnych látok a je bohatá na jód a síru. Použitie byliny: - V pivovarníctve sa používa na vyčírenie mladiny. Pridáva sa v...
210 
-8%
Na sklade
7441
Jednoduchý cukor. Na rozdiel od repného cukru nezanecháva v pive nežiadúcu chuť. Vhodné na zvýšenie obsahu alkoholu v každom druhu piva. Používa sa aj ako cukor do sekundárneho kvasenia - nasýtenie fliaš oxidom uhličitým.
240  260 
Vypredané
475
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Spočiatku sú vína ťažkopádnejšie. Neskôr sa prejaví jemná pikantná a korenisto-nasladlá dochuť. Vyžadujú dlhší kontakt s vínom a väčší prístup kyslíka. Oproti americkému dubu má o niečo jemnejšiu arómu. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z francúzkeho dubu môžu byť stredne pálené alebo silne pálené. Medium- Stredné :...
260 
Vypredané
474
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností  vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Spočiatku sú vína ťažkopádnejšie. Neskôr sa prejaví jemná pikantná a korenisto-nasladlá dochuť. Vyžadujú dlhší kontakt s vínom a väčší prístup kyslíka. Oproti americkému dubu má o niečo jemnejšiu arómu. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z francúzkeho dubu môžu byť  stredne pálené alebo silne pálené. Medium- Stredné :...
260 
Na sklade
473
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností  vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Vo vínach sa prejavia výraznou aromatikou po vanilkových a ovocných tónoch. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z  amerického duba môžu byť  stredne pálené alebo silne pálené. Medium- Stredné : triesky pridávajú mandľovú a karamelovú chuť a sú používané hlavne vo svetlých vínach. Heavy- Silné : triesky pridávajú viac...
260 
Na sklade
472
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností  vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Vo vínach sa prejavia výraznou aromatikou po vanilkových a ovocných tónoch. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z  amerického duba môžu byť  stredne pálené alebo silne pálené. Medium- Stredné : triesky pridávajú mandľovú a karamelovú chuť a sú používané hlavne vo svetlých vínach. Heavy- Silné : triesky pridávajú viac...
260 
Na sklade
800
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Dávkovanie: 5 - 30g /10 l Doba zrenia: 3 dni - 3 mesiace
260 
Na sklade
799
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Dávkovanie: 5 - 30g /10 l Doba zrenia: 3 dni - 3 mesiace
260 
Na sklade
888
Stredne pálené kocky z moruše sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil destilátov. Dávkovanie: 5 - 30g /10 l Doba zrenia: 3 dni - 3 mesiace
260 
Na sklade
KandiW500
Kandizovaný cukor používajú belgické pivovary pri výrobe svojich svetoznámich pív. Dodáva pivu jedinečnú chuť. Taktiež je veľmi vhodný pre vína, likéry, pečivo, čaj a kávu.
280 
Na sklade
CandyB500
Kandizovaný cukor používajú belgické pivovary pri výrobe svojich svetoznámich pív. Dodáva pivu jedinečnú chuť. Taktiež je veľmi vhodný pre vína, likéry, pečivo, čaj a kávu.
280 
Vypredané
476
Špeciálne dubové chipsy z použitých Whisky sudov. Môžete použiť tieto čipsy rovnakým spôsobom ako klasické dubové čipsy - ponechajte v kontakte s vínom, pivom alebo likérom na niekoľko týždňov. Dávkovanie: 5 - 30g /10 l Doba zrenia: 3 dni - 3 mesiace
280 
Na sklade
Moss100
Chondrus crispus, známy pod spoločným názvom írsky mach, mach alebo karagenán (írsky - carraigín), je druh červené riasy, ktorá rastie hojne pozdĺž skalnatého pobrežia Atlantiku zo strany Európy a Severnej Ameriky. V čerstvom stave je riasa mäkká a chrupavkovitá, líši sa vo farbe (od zelenožltej, cez červenú až tmavo fialovú, alebo purpurovohnedá). Hlavná zložka riasy je slizovité telo, pozostávajúce z polysacharidov – karagenán (obsahuje až 55%); ďalej riasa obsahuje takmer 10% bielkovín a asi 15% minerálnych látok a je bohatá na jód a síru. Použitie byliny: - V pivovarníctve sa používa na vyčírenie mladiny. Pridáva sa v...
320 
Na sklade
curacao
Vhodná je pri varení belgických, pšeničných pív aby bola zaistená ich špeciálna vôňa a chuť. Pridáva s a na konci chmelovaru cca 5-10 min.
380 
Vypredané
xilit05
Xilit - Xylitol mnohí poznajú skôr ako brezový cukor . Chuťou aj vzhľadom pripomína klasický kryštálový cukor, ale jeho energetická hodnota a obsah sacharidov je v porovnaní s klasickým cukrom podstatne nižší. Xilit objavili v 19.storočí francúzsky a nemecký vedci, ale až v druhej polovici 20.storočia sa rozšíril po celom svete. V dnešnej dobe je už zaužívanou prirodzenou náhradou za repný cukor. Xilit sa vo svojej prirodzenej forme nachádza aj v rastlinách, dokonca aj ľudský organizmus ho dokáže vyprodukovať, denne asi 15mg. Nakoľko je Xilit sladký? Xilit je asi na 80-100% sladký ako bežný cukor (sacharóza), ale niektorý ľudia ho...
400 
Vypredané
compaccg
Tablety obsahujú čistý karagenan - výťažok z írskeho machu. Sú teda jeho koncentrovanejšou a čistejšou náhradou. Slúžia na vyzrážanie proteínov, pomáhajú vyčíriť mladinu a teda aj výsledné pivo. Použitie v posledných 15 minútach varu. 1/4 tablety stačí na 23 litrovú várku. Výhody: Prírodný produkt Odstráni podstatnú časť látok, ktoré spôsobujú zákal Neovplyvňujú tvorbu peny Zlepšuje fermentáciu a zvyšuje prekvasenie Zvyšuje trvanlivosť piva Jeho použitie si nevyžaduje uvedenie na etikete Dávkovanie: slabšie pivo  0,6 - 1,25 ks/hl bežné pivo   0,8 - 2 ks/hl silné pivo     1,8 - 2,9 ks/hl
420 
-20%
Na sklade
027
Dodáva pivu bohatú plnosť a zvýrazňuje chuť piva. Obsahuje 50 % sušený sladový výťažok a 50 % dextrózu.
560  700 
-14%
Vypredané
814
Brew Enhancer 1 (zvýrazňovač chuti) obsahuje dextrózu a maltodextrin. Počas kvasenia dextróza sa premení na alkohol a maltodextrin zvyšuje "telo" piva. Enhancer 1 je ideálne riešenie pre pivá typu Lager, Pilsner a Draught. Príklad použitia: 1,7 kg Coopers Pilsener + 1 kg Coopers Brew Enhancer 1
620  720 
Na sklade
xilit1
Xilit - Xylitol mnohí poznajú skôr ako brezový cukor . Chuťou aj vzhľadom pripomína klasický kryštálový cukor, ale jeho energetická hodnota a obsah sacharidov je v porovnaní s klasickým cukrom podstatne nižší. Xilit objavili v 19.storočí francúzsky a nemecký vedci, ale až v druhej polovici 20.storočia sa rozšíril po celom svete. V dnešnej dobe je už zaužívanou prirodzenou náhradou za repný cukor. Xilit sa vo svojej prirodzenej forme nachádza aj v rastlinách, dokonca aj ľudský organizmus ho dokáže vyprodukovať, denne asi 15mg. Nakoľko je Xilit sladký? Xilit je asi na 80-100% sladký ako bežný cukor (sacharóza), ale niektorý ľudia ho...
700 
Na sklade
7444
Neobsahuje sacharózu – repný cukor Kvasné cukríky sú vlastne lisované 1,5 gramové tabletky dextrózy. Na rozdiel od konkurenčných produktov neobsahujú sacharózu. Výhody pred práškovou dextrózou: - presné dávkovanie - rýchla rozpustnosť - pohodlné použitie - žiadny neporiadok - žiadny odpad POUŽITIE Použiť namiesto dextrózy pri sekundárnom kvasení domáceho piva. DÁVKOVANIE 0,33 l fľaša – 1 cukrík 0,5 l fľaša – 2 cukríky 1,0 l fľaša – 4 cukríky 1,5 l fľaša – 6 cukríkov
1050