3032
Kveik je nórske slovo, ktoré znamená kvas. Podľa tradície nórskeho statku sa kveik konzervoval sušením a prechádzal z generácie na generáciu. Kveik je originálny, tradičný sušený kvások. Kmeň LalBrew Voss ™ bol získaný od Sigmunda Gjernesa (Voss, Nórsko), ktorý si túto kultúru udržiava tradičnými metódami od 80. rokov a štedro ju zdieľa so širšou pivovarníckou komunitou. LalBrew Voss ™ podporuje širokú škálu fermentačných teplôt medzi 25-40 °C a veľmi vysokým optimálnym rozsahom 35-40 °C. Veľmi rýchla fermentácia sa dosahuje v optimálnom teplotnom rozmedzí s úplným prekvasením, ktoré sa zvyčajne dosiahne do 2 - 3 dní. Chuťový...
440 
Vypredané
3322
Kveik sú originálne tradičné sušené kvasinky vyvinuté v Nórsku na vrchné kvasenie. Kvasia pri teplotách od 20-40°C  s optimálnou teplotou od 30-40°C . Voss Kveik zabezpečujú rýchlu fermentáciu pri veľmi vysokých teplotách pričom si zachovávajú neutrálny chuťový charakter s jemnými tónmi citrusového ovocia. Pre pivá typu: široká škála pivných štýlov od Norwegian Farmhouse Ale, cez Pale Ale až po IPA. Flokulácia je veľmi vysoká, pivá sú číre aj bez použitia filtrácie a čiridiel. Veľmi vhodné pri kvasení v letných horúčavách. Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
480 
Vypredané
4312
WildBrew ™ Philly Sour je jedinečný druh Lachancea vybraný z prírody Univerzitou vied vo Philadelphii, PA, USA. WildBrew ™ Philly Sour produkuje v jednom jednoduchom fermentačnom kroku okrem etanolu aj mierne množstvo kyseliny mliečnej. Tieto prvé kvasinky zo série WildBrew ™ sú skvelou voľbou pre inovatívne, kyslé pivá, ktoré sa dajú ochutnať, s osviežujúcou kyslosťou a tónmi kôstkového ovocia. S vysokou schopnosťou prekvasenia, aj vysokou sedimentáciou je WildBrew ™ Philly Sour ideálnymi kvasinkami pre tradičné štýly, ako sú Berliner Weiss, Gose, American Lambic Style, American Wild Ales a jeho odolnosť voči...
480 
4398
Tento nediastatický hybridný kmeň kvasiniek od spoločnosti Lallemand sa perfektne hodí na výrobu tradičných chutí a aróm v štýle Saison. Diastatické kvasinky sú kmene, ktoré zvyšujú riziko pretlakovania vašej fľaše, plechovky alebo kegu. Diastatické kvasinky produkujú enzýmy glukoamylázy, ktoré štiepia dextríny v pive, ktoré časom štiepia zložité cukry v pive na jednoduchšie, ktoré  potom fermentujú vo fľaši, plechovke alebo sude, čím sa tvorí ďalší oxid uhličitý. Výsledkom je "fontána" piva. Tento nový hybridný kmeň je STA1 negatívny, nie je GMO a eliminuje riziko krížovej kontaminácie diastatickými kvasinkami,...
500