Popis
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu?
Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov. Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem.
Vo vínach sa prejavia výraznou aromatikou po vanilkových a ovocných tónoch. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z amerického duba môžu byť stredne pálené alebo silne pálené.
Medium-Stredné: triesky pridávajú mandľovú a karamelovú chuť a sú používané hlavne vo svetlých vínach.
Heavy-Silné: triesky pridávajú viac orechovú a praženú chuť a sú používané predovšetkým v ťažkých vínach a vínach plnšej chuti.
Dávkovanie: 5 - 30g /10 l
Doba zrenia: 3 dni - 3 mesiace