Podkategórie Podkategórie

Podkategórie
999
Zlatistý, svieži ležiak s dobrým telom. Ľahký, so stopami vanilky a červeného ovocia, s jemne horkým koncom. Obsah alkoholu: 4,4 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Horkosť: 18 - 24 IBU Kvasnice: Workhorse Yeast 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Obsah vrecka 1,8 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 18 - 22°C sú súčasťou balenia. Vrecko je naplnené za studena pomocou dusíka. Nízka teplota pri plnení do vrecka udržuje delikátnu chuť a vôňu, ktoré sa stratia pri pasterizácii plechoviek.
1980 
Vypredané
1641
Bezlepkové pivo Gluten Free American Pale Ale je typické americké pivo, ktoré sa vyznačuje sladovou chuťou a vyváženou horkosťou. Obsah alkoholu: 4,6 % (pri riedení na 23 litrov a použití 0,6 kg kvasného cukru) Horkosť: 26 - 32 IBU Kvasnice:  M44 US West Coast 10g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie:   Columbus 25 g, Cluster 25 g Obsah vrecka 2,5 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 18 - 23 °C sú súčasťou balenia. Sáčok ja naplnený za studena pomocou dusíka. Nízka teplota pri plnení do sáčku udržuje delikátnu chuť a...
Typ piva: India Pale Ale, Bezlepkové
Výrobca: Mangrove Jack's
Horkosť: 13 - 28
1900 
Vypredané
1250
Z balenia je možné vyrobiť 23 litrov kvalitného cideru s príchuťou bazového kvetu a lime. Obsah alkoholu: 5,2 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Štýl: sladké Kvasnice: M02 Cider 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Obsah vrecka 2,4 kg je určený na výrobu 23 litrov cideru. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 20 - 24°C sú súčasťou balenia. Sáčok ja naplnený za studena pomocou dusíka. Nízka teplota pri plnení do sáčok udržuje delikátnu chuť a vôňu, ktoré sa stratia pri pasterizácii plechoviek.
Typ piva: Cider
Výrobca: Mangrove Jack's
2600 
-13%
Vypredané
1184
Táto IPA z limitovanej edície sa vyznačuje celým komplexom vôní múčenky, marhule a borovice. Mimoriadne lahodná chuť s intenzívnou doznievajúcou horkosťou. Obsah alkoholu: 5,6 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Horkosť: 48 - 56 IBU Kvasnice: M44 US West Coast 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie: Simcoe 50 g Obsah vrecka 2,5 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 20 - 24°C sú súčasťou balenia. Slovenský návod priložený. Sáčok ja naplnený za studena pomocou dusíka. Nízka teplota...
2100  2400 
Vypredané
4107
Táto IPA z limitovanej edície má výraznú vôňu chmeľu Citra s komplexnými tónmi tropického ovocia. Mimoriadne výborná chuť s intenzívnou doznievajúcou horkosťou. Obsah alkoholu: 5,6 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Horkosť: 48 - 56 IBU Kvasnice: M44 US West Coast 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie: Citra 50 g Obsah vrecka 2,5 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 20 - 24°C sú súčasťou balenia. Slovenský návod priložený. Sáčok ja naplnený za studena pomocou dusíka. Nízka teplota pri...
2650 
1249
Explózia chuti čerstvých malín s jemným nádychom sladkého tropického manga. Každý z kolekcie ciderov od Mangrove Jack´s je vyrobený z čerstvého ovocia najvyššej kvality, ktoré bolo vylisované, šťava skoncentrovaná na najmodernejších výparníkoch a následne plnená za studena do vreciek. Všetko toto úsilie zabezpečuje zachovanie prirodzenej chuti ovocia a dáva nám cider, ktorý je čerstvý, ostrý a obzvlášť dobrý v horúcom letnom dni. Obsah alkoholu: 4,8 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Chuť: sladká Farba: svetloružová Kvasnice: M02 Cider 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu...
2600 
Vypredané
1439
Pri výrobe tohto koncentrátu z limitovanej edície sa výrobca inšpiroval receptom Brew Dog Elvis Juice Citrus IPA. Vyznačuje sa skvelými tónmi citrusových chmeľov kombinovanými s grapefruitovou arómou, ktorých výsledkom je výrazná ovocná vôňa v nose. Táto IPA je ostrá a pikantná, grapefruit dopĺňa a rozširuje citrusový charakter chmeľu, robí ju osviežujúcou, čistou a ostrou na podnebí. Obsah alkoholu: 5,7 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Horkosť: 35 - 45 IBU Kvasnice: M44 US West Coast 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie: Simcoe 25 g a...
2460 
5056
Mangrove Jack´s New Zealand Pilsner je svetlé pivo s čistou chmeľovou chuťou. Najlepšie chutí dobre vychladené. Obsah alkoholu: 4,7 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Horkosť: 28 - 36 IBU Kvasnice: M54 Californian Lager 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie: Waimea 10 g + Pacific Gem 20 g+ Motueka 20 g Obsah vrecka 2,2 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 18 - 20°C sú súčasťou balenia. Sáčok ja naplnený za studena pomocou dusíka. Nízka teplota pri plnení do sáčku udržuje delikátnu chuť a...
2340 
-13%
Vypredané
1007
Tradičná americká IPA, ale s úžasným novozélandským chmeľom. Toto pivo má tekuté sladové telo a výrazný charakter chmeľu. Od chmeľov Waimea a Pacifica má pivo oranžové, citrusové a borovicové arómy. Obsah alkoholu: 4,7 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Horkosť: 25 - 35 IBU Kvasnice: M44 US West Coast 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie: Waimea 25 g + Pacifica 25 g Obsah vrecka 2,2 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 20 - 24°C sú súčasťou balenia. Sáčok ja naplnený za...
2100  2400 
Vypredané
3925
Sladký jablčný základ s osviežujúcim nástupom letnej zmesi bobuľového ovocia obsahujúcich chutné maliny a čierne ríbezle. Podávajte s ľadom. Každý z kolekcie ciderov od Mangrove Jack´s je vyrobený z čerstvého ovocia najvyššej kvality, ktoré bolo vylisované, šťava skoncentrovaná na najmodernejších výparníkoch a následne plnená za studena do vreciek. Všetko toto úsilie zabezpečuje zachovanie prirodzenej chuti ovocia a dáva nám cider, ktorý je čerstvý, ostrý a obzvlášť dobrý v horúcom letnom dni. Obsah alkoholu: 5,6 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Chuť: sladká Farba: tmavo ružová...
2480 
4306
Strhujúca vôňa pomarančov-citrusov a komplexného tropického ovocia. Hladké a čisté na podnebí s ovocnými tónmi a pevnou, uspokojivou horkosťou. Obsah alkoholu: 5,5 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Horkosť: 48 - 56 IBU Kvasnice: 2x M12 Kveik 10g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie: Amarillo a Citra 50 g Obsah vrecka 2,5 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 26 - 35°C sú súčasťou balenia. Slovenský návod priložený. Sáčok ja naplnený za studena pomocou dusíka. Nízka teplota pri plnení...
2800 
Vypredané
4304
Jemné a osviežujúce pivo s hladkou chuťou v ústach, šťavnatou vôňou citrusov a tropického ovocia zakončenou jemnou horkosťou. Obsah alkoholu: 4,8 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Horkosť: 22 - 28 IBU Kvasnice: M44 US West Coast 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie: Citra 50 g Obsah vrecka 2,2 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 20 - 24°C sú súčasťou balenia. Slovenský návod priložený. Sáčok ja naplnený za studena pomocou dusíka. Nízka teplota pri plnení do sáčku udržuje delikátnu...
2400 
-8%
Vypredané
1002
Tradičná IPA so sladovým telom, zreteľnou chmeľovou chuťou, jemnými tónmi tropického ovocia s horkým koncom. Obsah alkoholu: 4,7 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Horkosť: 35 - 45 IBU Kvasnice: M42 New World Strong Ale 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie: Hallertau Brewers Gold 12.5 g + Columbus 12.5 g + Target 12.5 g + Admiral 12.5 g Obsah vrecka 2,2 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 20 - 24°C sú súčasťou balenia. Slovenský návod priložený. Sáčok ja naplnený za...
2200  2400 
3284
Mladinový koncentrát Mangrove Jack´s New American Pale Ale je typické americké pivo, ktoré sa vyznačuje sladovou chuťou a vyváženou horkosťou. Vďaka použitému chmeľu Simcoe a Chinook je v ňom tiež cítiť tropické ovocie s jemne grapefruitovým charakterom. Obsah alkoholu: 4,4 % (pri riedení na 23 litrov a použití 0,7 kg kvasného cukru) Horkosť: 25 - 35 IBU Kvasnice: M15 Empire Alet 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie: Simcoe 25 g + Chinook 25 g Obsah vrecka 2,5 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 20 - 24°C...
2460 
Vypredané
1185
Pivo plné arómami tropického ovocia. Perfektná rovnováha medzi komplexnými ovocnými a sladovými tónmi, po ktorej nasleduje intenzívna horkosť. Obsah alkoholu: 5,6 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Horkosť: 48 - 56 IBU Kvasnice: M44 US West Coast 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie: Simcoe 25 g + Citra 15 g + Ekuanot 10 g Obsah vrecka 2,5 kg je určený na výrobu 23 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 20 - 24°C sú súčasťou balenia. Sáčok ja naplnený za studena pomocou dusíka. Nízka teplota pri plnení...
2680 
Vypredané
4307
Z balenia je možné vyrobiť 23 litrov kvalitného čučoriedkového cideru. Obsah alkoholu: 5,2 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Kvasnice: M02 Cider 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Obsah vrecka 2,4 kg je určený na výrobu 23 litrov cideru. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 20 - 24°C sú súčasťou balenia. Sáčok ja naplnený za studena pomocou dusíka. Nízka teplota pri plnení do sáčok udržuje delikátnu chuť a vôňu, ktoré sa stratia pri pasterizácii plechoviek.
Typ piva: Cider
Výrobca: Mangrove Jack's
2600 
Vypredané
1005
Mladinový koncentrát Mangrove Jack´s Belgian Saison sa vyznačuje zemitou chmeľovou arómou a mierne korenistou chuťou. Po chvíli je tiež možné cítiť ovocný nádych, ktorý dodá pivu jedinečnú chuť. Obsah alkoholu: 6,2 % (pri riedení na 18 litrov a použití 0,4 kg kvasného cukru) Horkosť: 22-28 IBU Kvasnice: M29 French Saison 10g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Chmeľ na suché chmelenie:  Styrian Golding 20 g Obsah vrecka 2,5 kg je určený na výrobu 18 litrov piva. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 26 - 32°C sú súčasťou balenia. Sáčok ja naplnený za studena pomocou dusíka....
2200 
Vypredané
1252
Z balenia je možné vyrobiť 23 litrov kvalitného jablčného cideru. Obsah alkoholu: 5,2 % (pri riedení na 23 litrov a použití 1 kg kvasného cukru) Štýl: sladké Kvasnice: M02 Cider 10 g (kvasnice sa nachádzajú v dvojitej stene obalu po rozstrihnutí vrecka) Obsah vrecka 2,4 kg je určený na výrobu 23 litrov cideru. Vrchné kvasnice pre kvasenie v rozmedzí 20 - 24°C sú súčasťou balenia. Sáčok ja naplnený za studena pomocou dusíka. Nízka teplota pri plnení do sáčok udržuje delikátnu chuť a vôňu, ktoré sa stratia pri pasterizácii plechoviek.
Typ piva: Cider
Výrobca: Mangrove Jack's
2600 
4484
Výhrevná podložka zabezpečí v chladnejších mesiacoch stálu teplotu pri kvasení piva, vína. Fermentačnú nádobu umiestníme na výhrevnú podložku, ktorá zabezpečí rozptýlenie teploty zdola nahor. Poskytuje konštantné zahrievanie počas kvasenia. - Podporuje aktivitu kvasiniek a zabraňuje zastaveniu fermentácie. - Nízke prevádzkové náklady. - Napätie: 220-240V - Výkon: 25W - Farba: Biela
4600 
888
Stredne pálené kocky z moruše sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil destilátov. Dávkovanie: 5 - 30g /10 l Doba zrenia: 3 dni - 3 mesiace
260 
800
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Dávkovanie: 5 - 30g /10 l Doba zrenia: 3 dni - 3 mesiace
260 
799
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Dávkovanie: 5 - 30g /10 l Doba zrenia: 3 dni - 3 mesiace
260 
994
Špičkové kvasienky spodného kvasenia pre plzeňské pivá a pivá typu európsky ležiak. Kvasinky vytvárajú jemné a vyvážané pivo. Vyznačujú sa rýchlou fermentáciou a výbornou sedimentáciou, čo značne uľahčuje stáčanie. Teplota kvasenia: 10 - 15 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny (Pre lepšie kvasenie výrobca odporúča aj dávkovanie 20 g na 23 l) Obsah balenia: 10 g
480 
m76
Spodne kvasiaci druh vhodný na väčšinu ležiakov. Tieto kvasinky produkujú menej síry ako ostatné ležiacke druhy a výsledné pivo je plnšie, s uhladeným sladovým charakterom a prenikavou vôňou chmeľu. Ideálne pre pivá typu Lager, Pilsner, Munich Helles, Munich Dunkel, Rauchbier, atď Útlm: 75-80% Flokulácia: Stredná Tolerancia: 8% Teplota kvasenia: 8 - 14 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
460 
m54
Unikátne pivné kvasinky pre pivá typu ležiak s fermentáciou pri izbovej teplote bez vzniku nežíadajúcich príchutí. Pri pive prekvasenom týmito kvasinkami taktiež nie je potrebné dlhšie ležanie. Vhodné na akýkoľvek ležiak fermentovaný pri teplotách typickými pre vrchné kvasenie. Vyznačujú sa rýchlou fermentáciou a výbornou sedimentáciou, čo značne uľahčuje stáčanie.   Útlm: 77-82% Flokulácia: Vysoká Tolerancia: 9% Teplotné rozmedzie: 18-20° Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
400 
1078
Menšia tolerancia na alkohol, ako Belgian Ale. Tieto kvasinky vytvárajú neuveriteľne zložité ovocné éstery. Vhodné pre pivá typu Belgian Pale Ale a Abbey Ale.  Teplota kvasenia: 18 - 25 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
330 
1079
Špičkové kvasinky horného kvasenia vhodné pre mnoho typu pív. Produkujú počas kvasenia neutrálnu príchuť, čo zabezbečuje zvýraznenie charakteru sľadov a chmeľu. Vhodné pre pivá typu: IPA, Porter, Russian Imperial Stout a ďalšie. Vyznačujú sa rýchlou fermentáciou a výbornou sedimentáciou, čo značne uľahčuje stáčanie. Teplota kvasenia: 16 - 22 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
340 
m41
Korenistý a fenolický charakter. Tieto kvasinky sú intenzitou a komplexnosťou podobné kvasinkám z tých najlepších kláštorných pivovarov v Belgicku. Majú vysokú toleranciu na alkohol, preto sú ideálne na rôzne belgické pivá. Teplota kvasenia: 18 - 28 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
400 
1080
Pivné kvasienky horného kvasenia pre širokú škálu chmeľových a špeciálnych pív. Kvasinky produkujú jemné a ľahké éstery ovocného charakteru a pomáhajú rozvíjať sľadový charakter piva. Sú vhodné pre pivá typu: anglický a americký Pale Ale, extra horké pivá (Special Bitter), Golden Ale a ďalšie. Vyznačujú sa rýchlou fermentáciou a výbornou sedimentáciou, čo značne uľahčuje stáčanie. Teplota kvasenia: 18 - 23 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
340 
-3%
m31
Kvasinky poskytujú fantastický komplex korenia, ovocných ésterov, fenolov a alkoholu. Majú vysokú toleranciu na alkohol, preto sú ideálne na rôzne belgické pivá. Vhodné pre pivá typu Belgian Tripel a Trappist. Teplota kvasenia: 18 - 28 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
380  390 
1243
French Saison sú výnimočné kvasinky pre pivá typu Saison. V pive tvoria korenisté a ovocné tóny. Ideálne na štýly Farmhouse Ale, Saison a Bierre de Garde.
410 
m21
Tradičné kvasnice, ktoré vytvárajú rovnováhu medzi ovocnými éstermy a korenistových fenolov. Kvasnice nechajú nejakú sladkosť a vzhľadom na zníženú flokuláciu a istý "zákal". Vhodné pre pivá typu Witbier, Grand Cru, Spiced Ales a ostatné špeciálne pivá. Teplota kvasenia: 18 - 25 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
330 
993
Špičkové kvasinky pre pšeničné pivá typu Weizen, Hefeweizen, Kristal Weizen, Dunkel Weizen, Belgian Wit a ďalšie. Produkujú pivo s hodvábnym pocitom v ústach s banánovou a vanilkovou príchuťou Malá miera flokulácie - sedimentácie je ideálne pre vyrábanie "zakalených" pív. Teplota kvasenia: 18 - 30 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
360 
1082
Kvasinky na vrchné kvasenie, vhodné na rôzne štýly pív s plným telom a výnimočnou hĺbkou. Pivu dodáva plné bohaté vône po tmavom ovocí. Vhodné na: Scottish Heavy Ale, American Amber Ale, Sweet Stout a ďalšie. Teplotné rozmedzie: 18 - 22°C
360 
3322
Kveik sú originálne tradičné sušené kvasinky vyvinuté v Nórsku na vrchné kvasenie. Kvasia pri teplotách od 20-40°C  s optimálnou teplotou od 30-40°C . Voss Kveik zabezpečujú rýchlu fermentáciu pri veľmi vysokých teplotách pričom si zachovávajú neutrálny chuťový charakter s jemnými tónmi citrusového ovocia. Pre pivá typu: široká škála pivných štýlov od Norwegian Farmhouse Ale, cez Pale Ale až po IPA. Flokulácia je veľmi vysoká, pivá sú číre aj bez použitia filtrácie a čiridiel. Veľmi vhodné pri kvasení v letných horúčavách. Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
540 
1633
Mangrave Jacks M05 Kvasnice sú speciálne navrhnuté pre všetky druhy medoviny. Tento kmeň produkujúci vysoký ester prináša čerstvé, kvetinové vône, obzvlášť keď sú fermentované v chlade. Tieto kvasnice majú vysokú toleranciu voči alkoholu a dobre fermentuje v širokom teplotnom rozsahu medzi 15-30 ° C. Tolerancia alkoholu: až 18% Návod: nasypte piamo do 23 - 25 L medového kvasu , nechajte 10 až 15 min. odpočívať a potom riadne premiešajte. Doba fermentácie:2 až 4 týždne. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov fermentujte pri teplote 15-30 ° C
280 
995
Pomocou kvasiniek môže vytvoriť mimoriadne chutné a osviežujúce pivá typu cider. Sú schopné fermentovať v náročných podmienkach a v širokom rozsahu teplot. Vyznačujú sa rýchlou fermentáciou a výbornou sedimentáciou, čo značne uľahčuje stáčanie. Teplota kvasenia: 18 - 24 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
240 
-8%
182
Nottingham je vynikajúci všestranný, rýchly, dobre flokulujúci veľmi účinný kmeň. Dá sa ním prekvasiť široká škála pív od Pale Ale, Amber, Porter, Stout a Barleywine až po IPA, Imperial Stout, Golden Ale a Kölsch. Postup prípravy kvasníc: Obsah sáčku vysypte na povrch 1 dcl prevarenej vody s teplotou 30-35°C. Nemiešajte! Po 15-tich minútach zamiešajte. Schlaďte v krokoch po 5-tich minútach o 10°C na kvasnú teplotu mladiny. Tepelný šok vyšší ako 10°C môže viesť k zmutovaniu kvasníc, k zlému priebehu kvasenia, alebo vytvoreniu nežiadúcich chutí. Obsah sáčku 11g vystačí na zakvasenie až 23 litrov mladiny. Doporučená teplota...
440  480 
1161
Laktóza je mliečny cukor, ktorý sa pri kvasení piva nerozloží na alkohol, ale zostáva ako zbytkový cukor. Typickými pivami s laktózou sú napr. niektoré druhy Stoutov ( Mild stout, Milk stout, Sweet stout). Pridáva sa kvôli jemnej a krémovo sladkastej chuti piva pred pridaním kvasníc. Pocit sladkosti v porovnaní so sacharózou (100) = 16
160 
Kvasnice Saflager W-34/70 -6%
0815
Tento slávny kmeň kvasníc pôvodom z Weihenstephanu v Nemecku je používaný na celom svete. Vhodné pre ležiaky a pivá plzeňského typu, pre spodné kvasenie. Použitelné pri teplotách 9 - 15°C. Ideálne 12°C. Pri rozkvasení (rozmiešaní kvasnic s lyžičkou dextrózy alebo maltózy v 1 dcl vody pri zákvasnej teplote) vystačí obsah sáčku 11,5 gramov na 10 - 15 litrov mladiny.
450  480 
447
Veľmi obľúbené sušené kvasnice vhodné najmä na ležiaky plzenského typu. Pri vyšších teplotách a v určitých typoch pív môžu dodať ľahký ovocný nádych. Použitelné pri teplotách 9 - 22°C. Ideálne  11 - 15°C. Dávkovanie: vrecko 11,5 g vystačí na 10-15 l mladiny pri teplote 11-15°C. Návod na prípravu kvasníc: Kvasnice z vrecka vysypeme do pohára s vodou alebo mladinou s teplotou cca 23 °C. Nemiešame. Necháme odpočinúť asi 15-30 minút. Potom jemne miešame 30 minút. Potom pridáme k mladine s teplotou 12-15°C do kvasnej nádoby a poriadne premiešame.
400 
7442
Neobsahuje sacharózu – repný cukor Kvasné cukríky sú vlastne lisované 1,5 gramové tabletky dextrózy. Na rozdiel od konkurenčných produktov neobsahujú sacharózu. Výhody pred práškovou dextrózou: - presné dávkovanie - rýchla rozpustnosť - pohodlné použitie - žiadny neporiadok - žiadny odpad POUŽITIE Použiť namiesto dextrózy pri sekundárnom kvasení domáceho piva. DÁVKOVANIE 0,33 l fľaša – 1 cukrík 0,5 l fľaša – 2 cukríky 1,0 l fľaša – 4 cukríky 1,5 l fľaša – 6 cukríkov
190 
7444
Neobsahuje sacharózu – repný cukor Kvasné cukríky sú vlastne lisované 1,5 gramové tabletky dextrózy. Na rozdiel od konkurenčných produktov neobsahujú sacharózu. Výhody pred práškovou dextrózou: - presné dávkovanie - rýchla rozpustnosť - pohodlné použitie - žiadny neporiadok - žiadny odpad POUŽITIE Použiť namiesto dextrózy pri sekundárnom kvasení domáceho piva. DÁVKOVANIE 0,33 l fľaša – 1 cukrík 0,5 l fľaša – 2 cukríky 1,0 l fľaša – 4 cukríky 1,5 l fľaša – 6 cukríkov
1250 
1232
Kvasná zátka sa používa pri kvasení piva či vína, kedy umožňuje únik kvasných plynov najmä CO2 z kvasnej nádoby, ale neumožní prístup vzduchu dovnútra, kvôli možnej kontaminácii baktériami. Kvôli konštrukcii je tichšia než klasické zátka.
220 
-22%
6987
Dvojkomorová kvasná zátka (dodáva sa bez tesnenia).
140  180 
SafCiderAB1
Tieto kvasinky na Cider majú j emný aromatický profil  čerstvého (jablko) ako aj spracovaného ovocia (jablkového pretlaku) s vyváženou chuťou cideru. Sú určené na sladké ako aj suché cidery z čerstvých alebo koncentrovaných jablkových štiav. Vhodné pre náročné kvasné podmienky a zmesi s cukrovými sirupmi.   Teplota fermentácie: 10-30 °C Dávkovanie: 5 g / 20-30 l
260 
3373
Vybrané kvasinky z oblasti Champagne, vhodné pre všetky typy ciderov, dokonca aj v náročných podmienkach fermentácie. Pracuje v širokom rozsahu teplôt. Veľmi dobrá asimilácia fruktózy. flokulácia: vysoká teplota kvasenia: 10-30 °C dávkovanie: 5 g/ 20-30 l
260 
1142
Vrchné kvasnice určené na výrobu belgických pív typu Saison. Rozsah prevádzkovej teploty: 18 až 28 ° C Balenie:   11,5 g
310 
4312
WildBrew ™ Philly Sour je jedinečný druh Lachancea vybraný z prírody Univerzitou vied vo Philadelphii, PA, USA. WildBrew ™ Philly Sour produkuje v jednom jednoduchom fermentačnom kroku okrem etanolu aj mierne množstvo kyseliny mliečnej. Tieto prvé kvasinky zo série WildBrew ™ sú skvelou voľbou pre inovatívne, kyslé pivá, ktoré sa dajú ochutnať, s osviežujúcou kyslosťou a tónmi kôstkového ovocia. S vysokou schopnosťou prekvasenia, aj vysokou sedimentáciou je WildBrew ™ Philly Sour ideálnymi kvasinkami pre tradičné štýly, ako sú Berliner Weiss, Gose, American Lambic Style, American Wild Ales a jeho odolnosť voči...
480 
3032
Kveik je nórske slovo, ktoré znamená kvas. Podľa tradície nórskeho statku sa kveik konzervoval sušením a prechádzal z generácie na generáciu. Kveik je originálny, tradičný sušený kvások. Kmeň LalBrew Voss ™ bol získaný od Sigmunda Gjernesa (Voss, Nórsko), ktorý si túto kultúru udržiava tradičnými metódami od 80. rokov a štedro ju zdieľa so širšou pivovarníckou komunitou. LalBrew Voss ™ podporuje širokú škálu fermentačných teplôt medzi 25-40 °C a veľmi vysokým optimálnym rozsahom 35-40 °C. Veľmi rýchla fermentácia sa dosahuje v optimálnom teplotnom rozmedzí s úplným prekvasením, ktoré sa zvyčajne dosiahne do 2 - 3 dní. Chuťový...
440