Popis
Nottingham je vynikajúci všestranný, rýchly, dobre flokulujúci veľmi účinný kmeň. Dá sa ním prekvasiť široká škála pív od Pale Ale, Amber, Porter, Stout a Barleywine až po IPA, Imperial Stout, Golden Ale a Kölsch.
Postup prípravy kvasníc:
Obsah sáčku vysypte na povrch 1 dcl prevarenej vody s teplotou 30-35°C. Nemiešajte!
Po 15-tich minútach zamiešajte. Schlaďte v krokoch po 5-tich minútach o 10°C na kvasnú teplotu mladiny.
Tepelný šok vyšší ako 10°C môže viesť k zmutovaniu kvasníc, k zlému priebehu kvasenia, alebo vytvoreniu nežiadúcich chutí.
Obsah sáčku 11g vystačí na zakvasenie až 23 litrov mladiny.
Doporučená teplota kvasenia 10 - 22°C.