7441
Jednoduchý cukor. Na rozdiel od repného cukru nezanecháva v pive nežiadúcu chuť. Vhodné na zvýšenie obsahu alkoholu v každom druhu piva. Používa sa aj ako cukor do sekundárneho kvasenia - nasýtenie fliaš oxidom uhličitým.
280 
027
Dodáva pivu bohatú plnosť a zvýrazňuje chuť piva. Obsahuje 50 % sušený sladový výťažok a 50 % dextrózu.
940 
473
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností  vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Vo vínach sa prejavia výraznou aromatikou po vanilkových a ovocných tónoch. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z  amerického duba môžu byť  stredne pálené alebo silne pálené. Medium- Stredné : triesky pridávajú mandľovú a karamelovú chuť a sú používané hlavne vo svetlých vínach. Heavy- Silné : triesky pridávajú viac...
260 
-14%
Vypredané
814
Brew Enhancer 1 (zvýrazňovač chuti) obsahuje dextrózu a maltodextrin. Počas kvasenia dextróza sa premení na alkohol a maltodextrin zvyšuje "telo" piva. Enhancer 1 je ideálne riešenie pre pivá typu Lager, Pilsner a Draught. Príklad použitia: 1,7 kg Coopers Pilsener + 1 kg Coopers Brew Enhancer 1
620  720 
kori50
Vhodná je pri varení belgických, pšeničných pív aby bola zaistená ich špeciálna vôňa a chuť. Pridáva sa počas chmeľovaru. Dávkovanie: 5 - 10 g/ 10 l piva
050 
RHEJ
Ryžové šupky - potravinárska kvalita. Ulahčí scedenie mladiny. Odporúčaná dávka max. 1 liter pre 20-25 litrov mladiny. Mieša sa do sladu. Má neutrálnu chuť.
060 
7442
Neobsahuje sacharózu – repný cukor Kvasné cukríky sú vlastne lisované 1,5 gramové tabletky dextrózy. Na rozdiel od konkurenčných produktov neobsahujú sacharózu. Výhody pred práškovou dextrózou: - presné dávkovanie - rýchla rozpustnosť - pohodlné použitie - žiadny neporiadok - žiadny odpad POUŽITIE Použiť namiesto dextrózy pri sekundárnom kvasení domáceho piva. DÁVKOVANIE 0,33 l fľaša – 1 cukrík 0,5 l fľaša – 2 cukríky 1,0 l fľaša – 4 cukríky 1,5 l fľaša – 6 cukríkov
190 
472
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností  vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Vo vínach sa prejavia výraznou aromatikou po vanilkových a ovocných tónoch. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z  amerického duba môžu byť  stredne pálené alebo silne pálené. Medium- Stredné : triesky pridávajú mandľovú a karamelovú chuť a sú používané hlavne vo svetlých vínach. Heavy- Silné : triesky pridávajú viac...
260 
7444
Neobsahuje sacharózu – repný cukor Kvasné cukríky sú vlastne lisované 1,5 gramové tabletky dextrózy. Na rozdiel od konkurenčných produktov neobsahujú sacharózu. Výhody pred práškovou dextrózou: - presné dávkovanie - rýchla rozpustnosť - pohodlné použitie - žiadny neporiadok - žiadny odpad POUŽITIE Použiť namiesto dextrózy pri sekundárnom kvasení domáceho piva. DÁVKOVANIE 0,33 l fľaša – 1 cukrík 0,5 l fľaša – 2 cukríky 1,0 l fľaša – 4 cukríky 1,5 l fľaša – 6 cukríkov
1250 
Vypredané
475
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Spočiatku sú vína ťažkopádnejšie. Neskôr sa prejaví jemná pikantná a korenisto-nasladlá dochuť. Vyžadujú dlhší kontakt s vínom a väčší prístup kyslíka. Oproti americkému dubu má o niečo jemnejšiu arómu. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z francúzkeho dubu môžu byť stredne pálené alebo silne pálené. Medium- Stredné :...
260 
800
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Dávkovanie: 5 - 30g /10 l Doba zrenia: 3 dni - 3 mesiace
260 
799
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Dávkovanie: 5 - 30g /10 l Doba zrenia: 3 dni - 3 mesiace
260 
CandyB250
Kandizovaný cukor používajú belgické pivovary pri výrobe svojich svetoznámich pív. Dodáva pivu jedinečnú chuť. Taktiež je veľmi vhodný pre vína, likéry, pečivo, čaj a kávu.
150 
KandiW250
Kandizovaný cukor používajú belgické pivovary pri výrobe svojich svetoznámich pív. Dodáva pivu jedinečnú chuť. Taktiež je veľmi vhodný pre vína, likéry, pečivo, čaj a kávu.
150 
-11%
curacao
Vhodná je pri varení belgických, pšeničných pív aby bola zaistená ich špeciálna vôňa a chuť. Pridáva sa na konci chmelovaru cca 5-10 min.
340  380 
474
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností  vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Spočiatku sú vína ťažkopádnejšie. Neskôr sa prejaví jemná pikantná a korenisto-nasladlá dochuť. Vyžadujú dlhší kontakt s vínom a väčší prístup kyslíka. Oproti americkému dubu má o niečo jemnejšiu arómu. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z francúzkeho dubu môžu byť  stredne pálené alebo silne pálené. Medium- Stredné :...
260 
1161
Laktóza je mliečny cukor, ktorý sa pri kvasení piva nerozloží na alkohol, ale zostáva ako zbytkový cukor. Typickými pivami s laktózou sú napr. niektoré druhy Stoutov ( Mild stout, Milk stout, Sweet stout). Pridáva sa kvôli jemnej a krémovo sladkastej chuti piva pred pridaním kvasníc. Pocit sladkosti v porovnaní so sacharózou (100) = 16
160 
Vypredané
xilit1
Xilit - Xylitol mnohí poznajú skôr ako brezový cukor . Chuťou aj vzhľadom pripomína klasický kryštálový cukor, ale jeho energetická hodnota a obsah sacharidov je v porovnaní s klasickým cukrom podstatne nižší. Xilit objavili v 19.storočí francúzsky a nemecký vedci, ale až v druhej polovici 20.storočia sa rozšíril po celom svete. V dnešnej dobe je už zaužívanou prirodzenou náhradou za repný cukor. Xilit sa vo svojej prirodzenej forme nachádza aj v rastlinách, dokonca aj ľudský organizmus ho dokáže vyprodukovať, denne asi 15mg. Nakoľko je Xilit sladký? Xilit je asi na 80-100% sladký ako bežný cukor (sacharóza), ale niektorý ľudia ho...
700 
Moss50
Chondrus crispus, známy pod spoločným názvom írsky mach, mach alebo karagenán (írsky - carraigín), je druh červené riasy, ktorá rastie hojne pozdĺž skalnatého pobrežia Atlantiku zo strany Európy a Severnej Ameriky. V čerstvom stave je riasa mäkká a chrupavkovitá, líši sa vo farbe (od zelenožltej, cez červenú až tmavo fialovú, alebo purpurovohnedá). Hlavná zložka riasy je slizovité telo, pozostávajúce z polysacharidov – karagenán (obsahuje až 55%); ďalej riasa obsahuje takmer 10% bielkovín a asi 15% minerálnych látok a je bohatá na jód a síru. Použitie byliny: - V pivovarníctve sa používa na vyčírenie mladiny. Pridáva sa v...
210 
Moss100
Chondrus crispus, známy pod spoločným názvom írsky mach, mach alebo karagenán (írsky - carraigín), je druh červené riasy, ktorá rastie hojne pozdĺž skalnatého pobrežia Atlantiku zo strany Európy a Severnej Ameriky. V čerstvom stave je riasa mäkká a chrupavkovitá, líši sa vo farbe (od zelenožltej, cez červenú až tmavo fialovú, alebo purpurovohnedá). Hlavná zložka riasy je slizovité telo, pozostávajúce z polysacharidov – karagenán (obsahuje až 55%); ďalej riasa obsahuje takmer 10% bielkovín a asi 15% minerálnych látok a je bohatá na jód a síru. Použitie byliny: - V pivovarníctve sa používa na vyčírenie mladiny. Pridáva sa v...
320