Popis
Alfa-amyláza je enzým bakteriálneho pôvodu, ktorý počas rmutovania rozkladá škrob na dextríny a jednoduché cukry.
Dostatočné množstvo na spracovanie až 7,5 kg skvapalneného škrobu (obilniny, zemiaky) pre fermentačné objemy do 25 L.
Návod na použitie
- Priveďte škrobovú suspenziu do varu a nechajte mierne vrieť 30 minút, potom vypnite teplo a nechajte vychladnúť na 80 °C alebo mierne pod túto teplotu.
- Pridajte enzým, dobre premiešajte a následne zakryte (alebo udržujte pri teplote 65 – 80 °C) a nechajte stáť 60 minút.
Upozorňujeme, že niektoré škrobové substráty, ako napríklad kukuričný škrob, môžu vyžadovať dlhší čas varu na úplné rozloženie a želatinizáciu škrobu pred aplikáciou enzýmu alfa-amylázy.
Zloženie / Alergény
Chlorid sodný, enzým alfa-amyláza.
Nebezpečenstvo: Môže spôsobiť alergickú reakciu, astmatické príznaky alebo ťažkosti s dýchaním pri vdýchnutí.