Popis
Enzým k podpore aromatiky a zvýšeniu výťažku alkoholu u ovocných destilátov a optimálny rozklad kvasu.
Pektíny sú látky, ktoré v rastlinných, teda i ovocných pletivách tvoria podpornú/spevňovaciu funkciu. Rozkladom pektínov enzýmom dochádza k stekuteniu kvasu a tým sa dosiahne lepšie prekvasenie a väčšia výťažnosť aromatických látok. Marhuľa, slivka a čierne ríbezle vykazujú najvyšší absolútny obsah pektínov. Pokiaľ ide o pomer cukru a pektínu, niektoré ovocie ako napríklad černice a maliny ho majú viac ako napríklad jablká a hrušky. Pri vysokom zostatkovom množstve pektínov to môže viesť k zvýšenému obsahu metanolu v destiláte.
CIEĽ POUŽITIA:
- Rýchle odbúranie všetkých pektínových látok, a s tým spojené včasné skvapalnenie rmutu.
- Lepšia čerpateľnosť rmutu.
- Ľahké rozkvasenie a lepšie prekvasenie rmutu na optimálny obsah alkoholu.
- Intenzívnejšie narušenie ovocného tkaniva, a tým väčšie uvoľnenie cenných látok a ovocných aróm.
Balenie: 10 ml
Dávkovanie: 3 ml/100 kg ovocia
Spôsob použitia: potrebné množstvo rozriedime 10-20x vode a získaný roztok pridáme do kvasu, doba spôsobenia v závislosti od teploty 10 - 72 hod