-14%
Na sklade
1269
Do polyesterového vrecka sa nasype požadované množstvo chmeľu a vykoná sa chmeľovar. Po jeho skončení sa celé vrecko i s chmeľom jednoducho vyberie. Materiál vrecka zaručuje, že sa z vrecka nedostanú čiastočky chmeľu do mladiny. Rozmer: 20 cm x 20 cm. Vrecko môžeme používať viackrát.
190  220 
-9%
Na sklade
0063
Sušené kvasinky pre vrchnú fermentáciu, do silných Ale špeciálov. Kvasinky dobre znášajú vyšší obsah alkoholu až do 11,5%. Pre pivá typu Ale, Witbier Optimálna teplota fermentácie: 15-24°C. Dávkovanie: 10-16g na 20 litrov piva. Balenie: 11,5 g
200  220 
Na sklade
willa_30
Chmeľ Willamette je americká odroda vyšľachtená v 70. rokoch 20. storočia ako náhrada za anglický chmeľ Fuggle. Ide o jemnú a aromatickú odrodu, ktorá je známa svojím kvetinovým a korenistým profilom, vďaka čomu je ideálna pre tradičné pivné štýly a remeselné pivá, ktoré sa zameriavajú na jemnú, vyváženú chuť a vôňu. Charakteristika chmeľu Willamette: Pôvod : USA (vyšľachtený ako alternatíva k anglickému chmeľu Fuggle). Chuťový profil : Jemný a vyvážený, s kvetinovými tónmi, náznakmi korenia, bylín a zemitej arómy. Niektorí popisujú jeho profil ako jemne ovocný, s tónmi čiernych ríbezlí a jemným drevitým nádychom. Alfa...
200 
Na sklade
O037
200 
Na sklade
210a
Samolepiaci teplomer s rozsahom 2 - 36 °C. Treba nalepiť na nádobu a pri nameranej teplote zmení farbu číslice. Vodeodolný.
200 
Na sklade
3150
Číriace činidlo vo forme tabliet, obsahujúce polysacharid karagenan, ktoré sa pridáva do mladiny ku koncu chmeľovaru. Získava sa z červených rias ( z tzv. Írskeho machu). Polysacharidy obsiahnuté v produkte významne pomáhajú koaguláciu proteínov a ostatných látok spôsobujúcich zákal v pive. Jeho použitím docielime dlhšiu trvanlivosť nápoja, znížime zákal a zvýšime čírosť. Doporučená aplikácia: Protafloc tablety je výhodné používať pri výrobe vrchne kvasených pív, kde sú používané kvasnice s horšou sedimentáciou. Použitie je individuálne a veľmi závisí na použitých surovinách a receptúre! Optimálne použitie: 10 - 15 min. pred...
200 
Na sklade
sabro_30
Chmeľ Sabro je moderná americká odroda, ktorá bola uvedená na trh v roku 2018 a získala si rýchlo popularitu v remeselných pivách vďaka svojej unikátnej a výraznej aróme. Sabro je známy svojimi komplexnými a exotickými tónmi, ktoré zahŕňajú kokos, tropické ovocie, citrusy a byliny. Tento chmeľ dodáva pivu jedinečný charakter a je ideálny pre pivá, ktoré kladú dôraz na arómu a chuťovú rozmanitosť. Charakteristika chmeľu Sabro: Pôvod : USA. Chuťový profil : Výrazne tropický a komplexný, s tónmi kokosu, limetky, mandarínky, tropického ovocia (napríklad manga) a náznakmi byliniek a živice. Sabro je známy aj jemnými náznakmi...
200 
Na sklade
Moss50
Chondrus crispus, známy pod spoločným názvom írsky mach, mach alebo karagenán (írsky - carraigín), je druh červené riasy, ktorá rastie hojne pozdĺž skalnatého pobrežia Atlantiku zo strany Európy a Severnej Ameriky. V čerstvom stave je riasa mäkká a chrupavkovitá, líši sa vo farbe (od zelenožltej, cez červenú až tmavo fialovú, alebo purpurovohnedá). Hlavná zložka riasy je slizovité telo, pozostávajúce z polysacharidov – karagenán (obsahuje až 55%); ďalej riasa obsahuje takmer 10% bielkovín a asi 15% minerálnych látok a je bohatá na jód a síru. Použitie byliny: - V pivovarníctve sa používa na vyčírenie mladiny. Pridáva sa v...
210 
-12%
Na sklade
7041
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované. Ochráňte svoje pivo pred oxidáciou ! Tieto "lapače kyslíka" majú špeciálnu vložku, ktorá absorbuje molekuly kyslíka v hrdlovej časti fľaše. Táto vrstva chráni pivo pred oxidáciou, zabezpečuje stabilitu chuti a predlžuje jeho trvanlivosť. Uzávery sú aktivované vlhkosťou, preto korunkové zátky pred fľaškovaním iba navlhčite / dezinfikujte.
220  250 
Na sklade
399
 
220 
Ventil s odkaľovačom -42%
Na sklade
1043
Vypúšťací ventil k fermentačnej nádobe s možnosťou nasadenia stáčača. Namiesto štandardnej matice obsahuje odkaľovaciu maticu, plniacu funkciu odkaľovača. Ak je matica nasadená tak, že otvor je na vrchnej strane a prehradenie naspodu, funkcia odkaľovania je aktívna. Ak je otvor v spodnej časti a prehradenie navrchu, ventil sa správa ako obyčajný vypúšťací ventil.
220  380 
-12%
Na sklade
1158
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované.
220  250 
-12%
Vypredané
012.250.7
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované.
220  250 
-12%
Na sklade
012.252.3
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované.
220  250 
-12%
Vypredané
012.256.4
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované.
220  250 
-12%
Vypredané
012.246.5
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované.
220  250 
-12%
Na sklade
012.254.9
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované.
220  250 
-12%
Na sklade
012.242.3
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované.
220  250 
-12%
Na sklade
1157
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované.
220  250 
-12%
Na sklade
012.259.8
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované.
220  250 
Na sklade
302
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované.
220 
Na sklade
2294
Svetoznáme kvasnice typu Ale. Majú rovnomernú fermentáciu a produkujú čisté pivo s nízkym obsahom diacetylu. Doporučená teplota kvasenia 18 - 20°C. Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g Tolerancia na alkohol až do 9 % ABV.   Obsah sáčku vysypte na povrch 1 dcl prevarenej vody alebo mladiny s teplotou 23-27°C. Nemiešajte! Po 15-30 minútach zamiešajte a takto vzniknutú kašu dajte do fermentačnej nádoby.    
220 
Na sklade
1094
Svetoznáme kvasnice typu Ale. Majú rovnomernú fermentáciu a produkujú čisté pivo s nízkym obsahom diacetylu. Doporučená teplota kvasenia 17 - 22°C. Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g Obsah sáčku vysypte na povrch 1 dcl prevarenej vody alebo mladiny s teplotou 23-27°C. Nemiešajte! Po 15-30 minútach zamiešajte a takto vzniknutú kašu dajte do fermentačnej nádoby.
220 
Vypredané
2277
Kvasnice typu Írsky Ale na vrchné kvasenie. Majú rýchlu a rovnomernú fermentáciu. Spôsob kvasenia vrchné kvasenie Doporučená teplota kvasenia 18 - 24°C Dávkovanie 20 - 25 L Obsah balenia 10 g Schopnosť kvasenia (atenuácia) 71-75 % Sedimentácia (flokulácia) stredná Tolerancia na alkohol 9 % ABV Pre pivá typu:  Irish Red Ale, Irish Stout Obsah sáčku vysypte na povrch 1 dcl prevarenej vody alebo mladiny s teplotou 23-27°C. Nemiešajte! Po 15-30 minútach zamiešajte a takto vzniknutú kašu dajte do fermentačnej nádoby.
220 
Na sklade
2278
Kvasnice na vrchné kvasenie pív typu Kölsch a ďalších neutrálnych pív typu Ale. Spôsob kvasenia vrchné kvasenie Doporučená teplota kvasenia 18 - 20°C Dávkovanie 20 - 25 L Obsah balenia 10 g Tolerancia na alkohol 9 % ABV Pre pivá typu: Kölsch, Ale Obsah sáčku vysypte na povrch 1 dcl prevarenej vody alebo mladiny s teplotou 23-27°C. Nemiešajte! Po 15-30 minútach zamiešajte a takto vzniknutú kašu dajte do fermentačnej nádoby.  
220 
Vypredané
2273
Prémiové kvasinky typu anglický Ale. Majú rýchlu a rovnomernú fermentáciu s dobrou sedimentáciou. Spôsob kvasenia vrchné kvasenie Doporučená teplota kvasenia 19 - 22°C Dávkovanie 20 - 25 L Sedimentácia (flokulácia) vysoká Obsah balenia 10 g Tolerancia na alkohol 9 % ABV Obsah sáčku vysypte na povrch 1 dcl prevarenej vody alebo mladiny s teplotou 23-27°C. Nemiešajte! Po 15-30 minútach zamiešajte a takto vzniknutú kašu dajte do fermentačnej nádoby.  
220 
Na sklade
2272
Kvasinky Belgian Wit Ale na výrobu belgických pšeničných pív. Spôsob kvasenia vrchné kvasenie Doporučená teplota kvasenia 17 - 19 °C Dávkovanie 20 - 25 L Sedimentácia (flokulácia) stredná Obsah balenia 10 g Tolerancia na alkohol 9 % ABV Obsah sáčku vysypte na povrch 1 dcl prevarenej vody alebo mladiny s teplotou 23-27°C. Nemiešajte! Po 15-30 minútach zamiešajte a takto vzniknutú kašu dajte do fermentačnej nádoby.
220 
Na sklade
lemondrop
Meno hovorí za všetko. Táto donedávna iba experimentálna odroda ponúka unikátny citrónovo-citrusový charakter s príjemnou vôňou pripomínajúci citrónovú sladkosť známu pod rovnakým názvom. Ideálne je na studené chmelenie. Pre pivá typu:    American Ale, Saison, Wheat beer Možná náhrada:  Cascade, Mandarina Bavaria, Centennial Alfa kyselina:  4,9 %
220 
Na sklade
1232
Kvasná zátka sa používa pri kvasení piva či vína, kedy umožňuje únik kvasných plynov najmä CO2 z kvasnej nádoby, ale neumožní prístup vzduchu dovnútra, kvôli možnej kontaminácii baktériami. Kvôli konštrukcii je tichšia než klasické zátka.
220 
Na sklade
4256
Je vyrobený z pevného materiálu a pri vare sa netrhá. Rozmer 10x20 cm. Obsah balenia: 10 ks
220 
-12%
Na sklade
012.245.100
Korunkový výber s plastovým obložením. Vhodné pre všetky bežné pivové fľaše, mlieko, či sódové fľaše. Nesterilizované.
220  250 
B00028DM96.01._SCMZZZZZZZ_.jpg -37%
6988
Vypúšťací ventil k fermentačnej nádobe s možnosťou inštalácie odkaľovača a stáčača.
240  380 
Na sklade
amarillo-30
Chmeľ Amarillo je obľúbená americká odroda chmeľu, ktorá sa vyznačuje výraznou citrusovou arómou, najmä tónmi pomaranča, mandarínky a grapefruitu. Tento chmeľ je veľmi oceňovaný pre svoju ovocnú vôňu a jemnú horkosť, ktorá ho robí ideálnym pre rôzne pivné štýly, najmä však pre IPA a APA . Charakteristika chmeľu Amarillo: Pôvod: USA (objavený ako prirodzená mutácia, komerčne pestovaný spoločnosťou Virgil Gamache Farms) Chuťový profil: Výrazne citrusový (pomaranč, mandarínka, grapefruit), so sladkastými ovocnými a kvetinovými podtónmi. Alfa kyseliny: Typicky medzi 8-11%, čo poskytuje stredne intenzívnu horkosť....
240 
Na sklade
citra_30
Chmeľ Citra je moderná americká odroda, ktorá bola uvedená na trh v roku 2008. Rýchlo sa stala jednou z najobľúbenejších odrôd pre remeselné pivá, vďaka svojmu výraznému ovocnému a citrusovému profilu. Citra je známa svojou intenzívnou arómou, ktorá zahŕňa širokú škálu tropických a citrusových tónov, čo ju robí ideálnou pre pivné štýly, ktoré kladú dôraz na arómu. Charakteristika chmeľu Citra: Pôvod : USA (vyšľachtená v rámci Hop Breeding Company programom). Chuťový profil : Výrazný a ovocný, s tónmi tropického ovocia, ako je mango, papája a liči, a citrusových plodov, najmä limetky, citrónu a grapefruitu. Často sa...
240 
Na sklade
mosaic_30
Chmeľ Mosaic je populárna americká odroda chmeľu, ktorú v roku 2012 uviedli na trh Hop Breeding Company. Svoj názov získala podľa svojej schopnosti prinášať do piva pestrý a komplexný aromatický profil – akoby mozaiku rôznych vôní a chutí. Mosaic je obľúbený najmä medzi remeselnými pivovarmi, pretože jeho výrazné arómy a chuťové tóny sú ideálne pre moderné pivné štýly. Charakteristika chmeľu Mosaic: Pôvod : USA (vyšľachtený ako súčasť programu Hop Breeding Company, kríženec odrôd Simcoe a Nugget). Chuťový profil : Komplexný a výrazný, s tónmi tropického ovocia (mango, papája), citrusov, bobuľového ovocia (čučoriedky), ale aj...
240 
Na sklade
simcoe_30
Chmeľ Simcoe je moderná americká odroda, ktorá bola uvedená na trh v roku 2000 a rýchlo sa stala obľúbenou v remeselných pivách. Je známa svojím komplexným a výrazným aromatickým profilom, ktorý kombinuje ovocné, zemité a živicové tóny. Simcoe je univerzálny chmeľ, vhodný na horké aj aromatické chmelenie, a je obľúbený medzi pivovarníkmi pre svoju schopnosť vytvárať jedinečné chute v širokej škále pivných štýlov. Charakteristika chmeľu Simcoe: Pôvod : USA (vyšľachtený Yakima Chief Ranches). Chuťový profil : Komplexný a výrazný, s tónmi tropického ovocia, bobuľového ovocia, citrusov (najmä grapefruitu), doplnený o zemité a...
240 
Vypredané
995
Pomocou kvasiniek môže vytvoriť mimoriadne chutné a osviežujúce pivá typu cider. Sú schopné fermentovať v náročných podmienkach a v širokom rozsahu teplot. Vyznačujú sa rýchlou fermentáciou a výbornou sedimentáciou, čo značne uľahčuje stáčanie. Teplota kvasenia: 18 - 24 °C Dávkovanie: 10 g na 23 l mladiny Obsah balenia: 10 g
240 
Na sklade
1372
Obojstranné miešadlo na rozmiešanie mladiny v kvasnej nádobe alebo ako výborný pomocník pri výrobe syra. Dĺžka 45 cm
240 
Na sklade
1258
Kvasinky New England na výrobu piva typu East Coast Ale a New England IPA. Spôsob kvasenia vrchné kvasenie Doporučená teplota kvasenia 18 - 20°C Dávkovanie 20 - 25 L Sedimentácia (flokulácia) stredná Obsah balenia 10 g Tolerancia na alkohol 10 % ABV Obsah sáčku vysypte na povrch 1 dcl prevarenej vody alebo mladiny s teplotou 23-27°C. Nemiešajte! Po 15-30 minútach zamiešajte a takto vzniknutú kašu dajte do fermentačnej nádoby.
240 
Vypredané
1155
Ochráňte svoje pivo pred oxidáciou ! Tieto "lapače kyslíka" majú špeciálnu vložku, ktorá absorbuje molekuly kyslíka v hrdlovej časti fľaše. Táto vrstva chráni pivo pred oxidáciou, zabezpečuje stabilitu chuti a predlžuje jeho trvanlivosť. Uzávery sú aktivované vlhkosťou, preto korunkové zátky pred fľaškovaním iba navlhčite / dezinfikujte.
240 
Na sklade
4298
Nerezové sitko s priemerom 8,5 cm na varenie čaju - koreniny dobre slúži aj na chmeľovanie. Do sitka sa umiestni dávka chmeľu a potom sa umiestni do varnej nádoby. Po ukončení chmeľovaru sa sitko aj s chmeľom vyberú, čo uľahčuje scedovanie.
240 
Vypredané
1914
Biele prevedenie Teplotný rozsah -50 ° C - 110 ° C. typ čidla NTC (10K/3435) rozlíšenie 0.1 °C napájanie 2x batérie LR44 (sú súčasťou balenia) veľkosť 47x28x14 mm váha 22 g
240 
Na sklade
B1636_30
Talus je moderná aromatická odroda chmeľu, ktorú vyvinula spoločnosť Hop Breeding Company a bola uvedená na trh v roku 2020. Ide o potomka odrody Sabro (HBC 438) a bola voľne opelovaná. Aromatický profil: Talus poskytuje intenzívnu arómu, ktorá je ideálna pre IPA a ďalšie pivá s dôrazom na chmeľové tóny. Jeho aróma zahŕňa tóny ružového grapefruitu, citrusovej kôry, sušených ruží, borovicovej živice, tropického ovocia a šalvie. Analytické údaje: Alfa kyseliny: 8,1–9,5 % Beta kyseliny: 8,3–10,2 % Celkový obsah olejov: 1,0–2,7 ml/100 g Co-Humulone: 34–39 % z alfa kyselín Myrcén: 40–50 % z celkových olejov...
240 
-14%
Vypredané
7052
Plastové miešadlo na rozmiešanie mladiny v kvasnej nádobe. Dĺžka 53 cm.
250  290 
Vypredané
1862
Odmerný plastový valec slúži na pohodlnejšie zisťovanie hustoty piva. Skladá sa z priehľadného plášťa, ktorý sa natesno zatlačí do plastového stojanu. Odmerný valec naplníme mladinou a následne hustomerom meriame hustotu mladiny. Výška 26,5 cm.
250 
Vypredané
callista100
Nová nemecká odroda patriaca do skupiny tzv. "flavour hops" so špecifickou arómou. Vyšlachtená bola v nemeckom Hüllu v roku 2015 a doplňuje zaujímavý sortiment nemeckých odrôd ako je Huell Melon, Mandarina Bavaria, Hallertau Blanc, Polaris a Ariana. Má arómu maracuje, grapefruitu, broskyne a egreša. Obsah alfa kyseliny:  3,6 %
250 
Na sklade
7226r
Korunkový uzáver s plastovým obložením. Pre šampanské fľaše s viečkom na okraji korunky. Na zatvorenie potrebujete korunkový zatvárač s 29 mm hlavou. Nesterilizované.
250 
Na sklade
galaxy_30
Chmeľ Galaxy je populárna austrálska odroda, ktorá bola uvedená na trh v roku 2009 a rýchlo sa stala jedným z najvyhľadávanejších chmeľov pre remeselné pivá. Galaxy je známa svojím intenzívnym tropickým aromatickým profilom a vysokým obsahom alfa kyselín, vďaka čomu poskytuje výraznú horkosť aj silnú arómu. Tento chmeľ je ideálny pre pivá, ktoré kladú dôraz na ovocné a osviežujúce tóny. Charakteristika chmeľu Galaxy: Pôvod : Austrália. Chuťový profil : Výrazný tropický a ovocný profil s tónmi marakuje, broskyne, citrusov a náznakmi manga. Často sa objavujú aj jemné bylinkové a zemité podtóny, ktoré dodávajú pivu...
260 
Vypredané
hersb100
Nemecký najpopulárnejší, aromatický chmeľ s korenistou arómou. Pestovaný v najväčšom európskom chmeľovom výmerí medzi Mníchovom a Norimbergom. Táto chmeľová odroda s jemnou rafinovanosťou je predkom mnohých odrôd v USA. Má dobrú toleranciu k chorobám. Obsah alfa kyseliny: 3 - 5,5%.
260 
Vypredané
475
Radi by ste nechali dozrieť svoje víno, pivo alebo destilát "v dube" ale bez dubového sudu? Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov . Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Spočiatku sú vína ťažkopádnejšie. Neskôr sa prejaví jemná pikantná a korenisto-nasladlá dochuť. Vyžadujú dlhší kontakt s vínom a väčší prístup kyslíka. Oproti americkému dubu má o niečo jemnejšiu arómu. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z francúzkeho dubu môžu byť stredne pálené alebo silne pálené. Medium- Stredné :...
260